Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Slovenská disciplinárka v nesnázích – nedorazil nikdo z předvolaných

Bratislava – Na Slovensku, které stejně jako Česko zasáhla sázkařská aféra, má fotbalový svaz problémy s vyšetřením celého případu. Podezřelí se totiž zatím vyhýbají disciplinárnímu řízení.

Korupce ve fotbale
zdroj: ČTK/sportfotodienst

Před disciplinární komisí měli dnes vypovídat tři hráči fotbalového klubu z Dunajské Stredy,  podezřelí ze zmanipulování výsledků několika zápasů: Marek Božoň, Čech Tomáš Huber a Michal Dian. "První dva se písemně omluvili, pan Božoň přislíbil, že přijde na nejbližší zasedání po výslechu na policii. Bohužel my nemůžeme předvést hráče, my můžeme jen konat v rámci platného disciplinárního řádu," řekl předseda disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu Miroslav Vlk.

Hráči se omluvili se s tím, že čekají na rozhodnutí soudu, až pak chtějí vypovídat před disciplinární komisí. Kdy a jaké jim svaz vyměří tresty, se nyní nedá vůbec odhadnout.

"Nesmíme být unáhlení, jsou to vážné věci. To jsme dřív na Slovensku neměli. Je to pro nás nová situace, se kterou musíme zacházet opatrně a zodpovědně," uvedl předseda disciplinární komise Slovenského fotbalového svazu Miroslav Vlk.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalová disciplinárka na Slovensku má problém

Před disciplinárkou zatím v souvislosti se sázkařskou aférou vypovídal pouze před dvěma týdny Ivan Hodúr. Někdejší hráč Liberce se podle slovenských médií přiznal k ovlivnění zápasů této sezony.

Disciplinární komise na Slovensku má svázané ruce, bez výpovědi hráčů nemůže rozhodnout. Navíc maximální trest, jaký může teoreticky uložit, je dvouletý zákaz činnosti.

V Česku policie obvinila v sázkařské kauze jedenáct hráčů, mezi nimiž je i teplický obránce David Jablonský. Disciplinární komise jim stejně jako na Slovensku zastavila činnost. Další kroky chce udělat česká disciplinárka až poté, co vedení českého fotbalu dostane konkrétní podklady od policie. Tresty mohou být mnohem přísnější než na Slovensku: pokuty až do výše půl milionu korun i případné vyloučení z fotbalové asociace.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články