Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Glasgow Rangers vypadli už v 2. předkole LM

Ventspils (Lotyšsko)/Kaunas (Litva) - Letošní finalisté Poháru UEFA Glasgow Rangers nečekaně nepostoupili z druhého předkola Ligy mistrů a jejich pouť pohárovou Evropou tak předčasně skončila. Skotský celek dnes vypadl s litevským klubem FBK Kaunas, jemuž po bezbrankové remíze z prvního zápasu v dnešní odvetě podlehl 1:2. Skotští vicemistři přitom měli duel v Kaunasu dobře rozehraný, když se po půlhodině ujali vedení díky brance Thomsona.

Hráč Kaunasu Marius Činiko v akci
zdroj: www.fbk.lt autor: -

Ještě do poločasu vyrovnal Radžius, ale Rangers dlouho drželi stav 1:1, jenž jim zajišťoval postup do třetího předkola. Čtyři minuty před koncem řádné hrací doby však trefil hlavou vítězný gól mladý litevský reprezentant Pilibatis a poslal svůj tým do souboje o hlavní soutěž LM proti lepšímu z dvojice Aalborg - Modriča. Fotbalisté norského týmu Brann Bergen sice podlehli v dnešní odvetě 1:2 na hřišti lotyšského Ventspilsu, přesto se dostali do další fáze a zahrají si s Olympiquem Marseille.

Z postupu se radovali díky pravidlu o vyšším počtu gólů vstřelených na soupeřově hřišti; první zápas vyhráli 1:0 zásluhou branky vstřelené tři minuty před koncem. Ventspils vedl po poločase 2:0 a měl k postupu do 3. kola blíž, ale dlouhou přesilovku po vyloučení střelce prvního gólu Mentešašviliho už z 16. minuty dokázal norský tým využít ke vstřelení klíčového gólu.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články