Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín UEFA

První krok k obhajobě titulu Slavii nevyšel, Liberci podlehla 1:2

Liberec - Dnešní začátek cesty za obhajobou mistrovského titulu neskončil podle představ slávistického kouče Karla Jarolíma. Jeho tým podlehl v úvodním kole nového ročníku domácímu Slovanu Liberec 1:2. Slavia tak nepotvrdila tvrzení, že se jí v na Libereckém stadionu daří. Zatímco předcházejících sedm zápasů skončilo oslavami ve slávistické šatně, premiéra v černých dresech pražskému týmu body nepřinesla.

Slavia - Liberec
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Slavia nastoupila bez Dřížďala a Šmicera, kteří si doléčují zranění, domácí kouč naopak mohl postavit nejsilnější sestavu. Hosté začali hodně ofenzivně a již ve druhé minutě po hezké kombinaci se dostal za obranu domácích Toleski, ale brankář Zlámal včas zareagoval, stačil vyběhnout a v poslední moment sebral soupeři míč z kopačky.

Ani Liberec ovšem nechtěl zůstat pozadu a hrál se oboustranně přímočarý a útočný fotbal. Po čtvrthodině se Jarolím zbavil svého strážce, ale přesně mířenou ránu stačil zablokovat Košťál. Na druhé straně centr zprava vrátil Košťál hlavou zpět do vápna a Kerič další hlavičkou poslal míč přesně do náruče gólmana Slavie Vaniaka.

Po jedné z mála chyb v rozehrávce Slavie se dostal k zakončení Dočkal, ale svoji přízemní střelu podél celé brány poslal těsně vedle. Důležitý moment zápasu přišel tři minuty před koncem poločasu. Hosté se snažili zahrát ofsajd systém při trestném kopu, ale Nezmar přidržel Jarolíma. Sám se potom dostal před Vaniakem k míči, ale střelu poslal do břevna. Odražený míč se štěstím poté v sedě na zemi vrátil do slávistické sítě.

Do druhého poločasu poslal slávistický kouč na trávník nejlepšího střelce evropského šampionátu hráčů do 19 let Necida a ten se mu za důvěru odměnil za tři minuty. Švento jej krásně našel volného ve vápně a vytáhlý útočník nekompromisní ranou z deseti metrů propálil vše a vyrovnal.

Slavia se nadechla k mohutnému náporu a obrana Liberce mohlo jen děkovat Jarolímovi, že své tři šance promarnil. V 50. minutě šla jeho tvrdá rána z dvaceti metrů těsně vedle, o dvě později minuty technická střela těsně nad a krátce nato po rychlé kombinaci poslal svůj pokus z osmi metrů jen do jednoho z domácích obránců.

Slavia měla tlak, ale střelu Šenkeříka vytlačil Zlámal na roh a po něm se hosté zlobili na rozhodčího, že neodpískal penaltu za faul na Gebre Selassieho. Udeřilo ale na druhé straně. Trestný kop ze třiceti metrů napálil přesně Papoušek a brankář Vaniak plachtil vzduchem marně, míč skončil v jeho síti.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články