Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Kadlec vystřelil Spartě výhru 1:0 nad Boleslaví

Praha - V dalším utkání úvodního kola fotbalové Gambrinus ligy se podařilo pražské Spartě zvítězit v domácím prostředí nad Mladou Boleslaví 1:0, kdy se o jediný gól utkání postaral v 69. minutě Michal Kadlec. Dramatické utkání nabídlo mnoho brankových příležitostí. Patnácti tisícům sparťanských diváků se přímo na hřišti představili pouze dvě nové letní posily - Berger s Kučerou.

Sparta začala zápas ve stejném rozestavení jako v Tiraspolu s jediným útočníkem, avšak její ofenziva nebyla tak úderná, jak by si fanoušci přáli. Berger s Kolářem, který nahradil distancovaného Kušníra, sice měli zjevně doplňovat Slepičku, ale příliš se jim to nevedlo. Také proto, že nově sestavená boleslavská obrana pracovala poměrně jistě a střelecké pokusy Kladrubského či Huška neměly velkou šanci uspět.

První poločas přinesl i dva dramatické okamžiky: nejdříve ve 24. minutě nepotrestanou ruku boleslavského Kaliny uvnitř šestnáctky a poté sražení Pecky sparťanským stoperem Řepkou ve středu hřiště, po němž se hosté dožadovali přísnějšího trestu než žluté karty. Největší šanci měli sparťané krátce předtím, kdy se Slepička uvolnil na hranici trestného území a pálil ke vzdálené tyči, ale Miller byl znovu na místě.

Do druhého poločasu poslal trenér Lavička útočníka Wilfrieda, ale těsně po změně stran se dostal do šance Rajnoch, který zapomenut před Kozáčikem nastřelil jen boční síť. Sparta se snažila zvýšit svou útočnou snahu. Nejprve se objevil v šestnátce osamocen Slepička, ale byl už v záklonu a jeho hlavička neměla naději. Nejvíce od začátku zápase se tleskalo v 57. minutě, kdy rychlá kombinace skončila přihrávkou Wilfrieda a následnou dělovku Matušoviče vytěsnil Miller na roh.

Sparťanský tlak se zvyšoval a v 68. minutě ostrá rána Slepičky jen těsně minula boleslavskou branku. O minutu později už byl ale stadion na nohou: Michal Kadlec se rozhodl neočekávaně napálit směrem na Millera přízemní ránu, kterou hostující brankář přes chumel hráčů zahlédl až ve chvíli, kdy míč přešel brankovou čáru.

Hosté okamžitě kontrovali, akce po rozehrání skončila Papadopulosovou střelou do tyče a odstartovala ofenzivní podívanou s řadou šancí. Tu největší měl devět minut před koncem Nečas, ale skvělý postřeh Kozáčika jeho pokus z osmi metrů zmařil a náhradní gólman se z bývalého slávisty stal rázem hrdinou sparťanů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články