Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia i Olomouc chtějí získat první výhru v sezoně

Praha – Nepovedený start do ligy a čekání na první výhru v sezoně. Tyto dvě věci spojují fotbalisty Slavie a Sigmy. Pražané uhráli ve dvou zápasech pouze jediný bod. To Hanáci jsou na tom ještě hůř, když zatím nebodovali a uzavírají tabulku soutěže. Oba celky by tuto nelichotivou bilanci chtěly napravit v pondělní dohrávce 3. kola, kdy na sebe narazí v Edenu. Přímý přenos utkání sledujte živě od 17:30 na ČT sport nebo na našem webu.

Souboj Martina Doležala a Milana Bortela
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Slávisté přitom v úvodu sezony nepředvádí špatné výkony. V zápase proti Ostravě, ve kterém remizovali 1:1, byli lepším týmem a nezklamali ani proti Liberci, na jehož hřišti prohráli 1:2. "V předchozích zápasech jsme nepředváděli špatný fotbal, musíme k tomu ale přidat výhru. Jsem přesvědčen o tom, že směr, kterým se ubíráme, je správný. Takže nepanikaříme," řekl slávistický trenér Michal Petrouš, který zatím s týmem nenavázal na sérii čtyř výher z posledních pěti kol minulého ročníku.

Slavie však v lize nemá s Hanáky v nedávné době příliš dobrou bilanci. Z posledních deseti vzájemných utkání dokázali vyhrát jen dva. Na druhou stranu Sigma se v nové sezoně skutečně trápí. Na úvod doma podlehla Liberci těsně 1:2, ale v minulém kole ji čtyřmi góly zničil Pospěch z Dukly. Pro Olomoucké je to vůbec nejhorší vstup do sezony v historii samostatné ligy. Ještě nikdy se jí nestalo, aby po dvou kolech neměla ani bod.

"Na Slavii jedeme utkání odbojovat. Chceme uspět a získat body, které nám teď chybí," řekl olomoucký kouč Martin Kotůlek, který věří, že jeho svěřenci se poučí z nezdaru Na Julisce. "Utkání na Dukle je za námi. Musíme se vyvarovat chyb, které jsme udělali, a zvýšit potenci dopředu. V sestavě nastanou určitě nějaké změny, protože výkony nebyly ideální," dodal Kotůlek, který pravděpodobně do sestavy zařadí jednu z letních posil Vlastimila Vidličku.

To Slavia by se naopak chtěla z minulého zápasu Sigmy inspirovat. "Dukla hodně vysoko napadala a Olomouci to dělalo velké problémy. Dukla byla navíc efektivní, když z presinku dala dva rychlé góly. I to může být jeden z návodů, jak našeho soupeře překonat," mínil Petrouš, jemuž budou stále chybět brankář Čontofalský a stoper Dobrotka. Zatímco slovenský gólman ještě minimálně měsíc nebude trénovat, druhý jmenovaný by mohl být za dva týdny stoprocentně připraven.

Pravděpodobné sestavy:

Slavia Praha: Černý – Nitrianský, Petrák, Bortel, Čonka – Mičola, Kisel, Gecov, Zmrhal – Fenin, Juhar.

SK Sigma Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle, Vepřek – Pospíšil, Navrátil, Ordoš – Schulmeister, Lietava, Petr.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články