Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta rozehrává přestupové šachy. Na odchodu je Kadlec, Kweuke i Jarošík

Berlín - Novým působištěm Václava Kadlece bude podle deníku Bild německý Eintracht Frankfurt. Překvapení loňského ročníku Bundesligy je podle zákulisních informací již s jednadvacetiletým útočníkem dohodnuto a vše nyní záleží na výši odstupného, které se snaží letenský klub vyjednat. I další ze sparťanských forvardů je zřejmě na odchodu - budoucnost Leonarda Kweukeho leží podle zákulisních informací v Turecku. Sparťanské vedení chystá i příchody, mluví se o návratu Kamila Vacka či dvou mladých obráncích Pauschekovi a Benešovi.

"Václav chce do Frankfurtu. Vidí tam dobré šance, jak by se mohl dál fotbalově rozvíjet," cituje dnešní Bild Kadlecova agenta Pavla Pasku. Útočník má sice ve Spartě smlouvu ještě na příští sezonu, právě z tohoto důvodu ale nyní nadešla šance klubu náležitě jeho odchod zpeněžit. Kdyby vedení Letenských čekalo další rok a na smlouvě se s hráčem nedohodlo, hrozilo by, že Kadlec odejde zadarmo.

Podle deníku kluby jednají o částce okolo 2,3 milionu eur (téměř 60 milionů korun), podle dřívější zprávy v německém tisku ale naznačovaly, že se Kadlecova cena na přestupovém trhu odhaduje dokonce mezi čtyřmi až pěti miliony eur (105 až 130 milionů Kč). Frankfurt posilu na útočný post potřebuje - v současnosti má totiž v kádru jen jednoho. Vedle Kadlece má tak vyhlédnutého dánského obra Niclase Bendtnera, který se vrátil do Arsenalu z ročního hostování v Juventusu Turín.

Sparta podle informací deníku Sport nechá odejít i dalšího z svých útočníků. Leonard Kweuke totiž po Lafatově příchodu ztratil místo v sestavě a svou situaci si dále zkomplikoval hrubým zákrokem na boleslavského Radka Dosoudila, po němž vyfasoval dvanáctizápasový trest. Ten by ho na hřiště pustil až v podzimních měsících. Sparta tedy nyní jedná se zájemci o služby pětadvacetiletého forvarda, mezi nimiž jsou i některé turecké kluby. Stejně jako v Kadlecově případě Kweukeho smlouva končí příští rok a klub se musí rozhodnout, jaké plány s hráčem má.

Mezi další odchody, které se jeví jako velmi pravděpodobné, patří trio zkušených (a věkově již starších) obránců Jarošík, Zápotočný a Vidlička. Případ prvního z nich, velké posily před loňskou sezonou Jiřího Jarošíka, se přitom jeví jako daná věc - zájem mají australské kluby, Slovan Bratislava i tuzemský Jablonec.

Martin Říha (agent Jiřího Jarošíka):

"Registrujeme nabídky od klubů ze Sydney a Melbourne."

Mluví se rovněž o odchodu kapitána Letenských Marka Matějovského, který svými nevyrovnanými výkony v posledním ročníku vedení Sparty ani fanoušky nepřesvědčil. O jedenatřicetiletého záložníka má eminentní zájem Mladá Boleslav.

Díry po případných a pravděpodobných odchodech zmíněných hráčů bude nutné zaplnit a trenér mužstva Vítězslav Lavička, zdá se, sází na mladé a perspektivní hráče. Platí to především o obraně - Sparta již loni stála o služby dvacetiletého Lukáše Pauscheka, pravého beka Slovanu Bratislava, který si již připsal čtyři starty v reprezentačním dresu. Nyní je jeho přestup na spadnutí a i přes slova Jarošíkova agenta o zájmu z Austrálie by tato skutečnost nasvědčovala odchodu pětatřicetiletého hráče právě do bratislavského klubu.

Další možností je jablonecký obránce Vít Beneš, který sám o možnosti příchodu do Sparty mluví v pozitivním smyslu. "Kdyby záleželo jen na mně, na Letnou bych šel. Zase bych se mohl posunout o krok výš," říká čtyřiadvacetiletý zadák.

Náhradou za Matějovského by mohl být Kamil Vacek, který v italském Chievu Verona herně jen paběrkoval a případný návrat do Sparty by tak jen uvítal. Naopak akvizice v podobě hrotu mladoboleslavského útoku Jana Chramosty se jeví jen jako teoretická - Spartu odrazuje jeho vysoká cena i zdravotní stav.

Zdroj
ČTK, Bild, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články