Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Fotbalové České Budějovice povede ve druhé lize Pavel Hoftych

České Budějovice - Fotbalisty Českých Budějovic povede po sestupu do druhé ligy trenér Pavel Hoftych. Jihočeský klub se s šestačtyřicetiletým koučem domluvil na smlouvě, která by měla být podepsána příští týden. Dynamo v této sezoně vedli hned tři trenéři. František Cipro byl odvolán v září, jeho nástupce Miroslav Soukup skončil těsně před začátkem jarní části. Jihočechy ale od sestupu nezachránil ani Slovák Pavol Švantner.

Pavel Hoftych
zdroj: ISIFA

Angažmá v Budějovicích je pro Hoftycha návratem na trenérskou lavičku, protože od loňského listopadu pracoval v Trnavě jako manažer pro zahraniční styky a člen představenstva. "Vůbec mi nevadí, že budou Budějky hrát jen druhou ligu. Když mě Martin Vozábal (sportovní manažer) a následně Karel Poborský (generální manažer) kontaktovali, poměrně rychle jsme se dohodli na podmínkách," řekl Hoftych.

V Trnavě bývalý kouč Zlína a Bohemians 1905 působil od léta 2011. Hned v první sezoně dovedl mužstvo k druhému místu v lize a poté s ním došel i do 3. předkola Evropské ligy. V tomto ročníku se mu však přestalo dařit a po listopadovém debaklu 0:6 v Trenčíně byl odvolán. "Jaro jsem bral tak, že jsem si chtěl od trénování odpočinout a chtěl jsem zjistit, zda chci funkcionařit, nebo dělat trenéra. Cítím, že pokud bych se k trénování nevrátil v krátkém horizontu, těžko bych do toho kolotoče znovu naskakoval," uvedl Hoftych.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisty Českých Budějovic bude trénovat Pavel Hoftych
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články