Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Německo by prý mohlo spolupořádat Euro 2012

Londýn - Britský list Daily Telegraph uvedl, že Evropská fotbalová unie (UEFA) sondovala u německého svazu, zda by byl ochoten stát se v případě potřeby spolupořadatelem mistrovství Evropy v roce 2012. Následující kontinentální šampionát by se měl konat v Polsku a na Ukrajině, která však má s přípravami velké problémy. Plánovaná výstavba stadionů a infrastruktury v zemi nabírá hrozivé zpoždění. Svazoví funkcionáři to však popřeli.

Podle německého svazu však zatím UEFA krizový plán oficiálně nepřipravuje. "V této otázce nás UEFA nijak nekontaktovala a nedostali jsme žádnou oficiální žádost," řekl agentuře DPA generální sekretář svazu Wolfgang Niersbach. 

Daily Telegraph napsal, že by Poláci mohli uspořádat šampionát se svým západním sousedem Německem, kde se před dvěma lety uskutečnilo fotbalové mistrovství světa. V souvislosti s náhradními pořadatelskými městy se mluví o Berlínu, Hamburku a Lipsku.

Michel Platini, předseda UEFA, v červnu poprvé oběma pořadatelským zemím pohrozil, že mohou o turnaj přijít, pokud nezaručí výstavbu stadionů v metropolích Varšavě a Kyjevě. Nedávno obě země navštívil, postup příprav posuzovala rovněž inspekce UEFA. Konečné rozhodnutí by mělo padnout na konci září na zasedání výkonného výboru UEFA v Bordeaux.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články