Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Messi Bayern zřejmě stihne, od lékařů dostal zelenou

Barcelona - Lionel Messi by měl nastoupit v úvodním semifinále Ligy mistrů na hřišti Bayernu Mnichov. Argentinský útočník podle španělských médií do příštího úterý stihne doléčit svalové zranění, které utrpěl v prvním čtvrtfinále elitní soutěže proti Paris St. Germain. Jeho nasazení ve víkendovém utkání La Ligy je ale ve hvězdách.

Messi na lavičče v utkání s PSG
zdroj: Getty Images autor: Shaun Botterill

Pětadvacetiletý Messi, držitel čtyř Zlatých míčů pro nejlepšího hráče světa, vynechal kvůli zdravotním problémům poslední dva zápasy španělské ligy. Minulý týden však do domácí odvety s PSG nastoupil na závěrečnou půlhodinu a hned rozjel akci, po níž Barcelona vyrovnala na 1:1 a zajistila si postup.

Messi vypadal po dobu, kdy seděl na lavičce, velmi nervózně. Kamery ho začaly zabírat ještě více za nepříznivého stavu pro Barcelonu. Přes své svalové zranění chtěl naskočit do hry a pomoct týmu. To mu trenér Tito Vilanova umožnil. Messi vstoupil na hřiště za stavu 0:1, zasloužil se o vyrovnání a dostal Katalánce do semifinále nejprestižnější klubové soutěže světa.

Kluboví lékaři nyní po sérii vyšetření dali Messimu zelenou, aby nastoupil v Mnichově. Otázkou je, zda trenéři lídra španělské ligy nechají svého nejlepšího střelce odpočívat i v sobotním utkání s Levante, nebo ho pošlou aspoň na několik minut na hřiště na rozehrání.

Argentinský kouzelník zaznamenal v letošním ročníku Ligy mistrů osm gólových tref, stejně jako Burak Yilmaz z Galatasaraye. Ten už však svou sbírku nerozšíří. Messiho jediným protivníkem v souboji o střelecký primát v Lize mistrů tak zůstává věčný rival Cristiano Ronaldo. Ten je momentálně o tři branky lepší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články