Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Real otočil zápas v La Coruni, Barcelona doma se Sevillou

Madrid – Ve velké drama se změnil zápas 25. kola španělské fotbalové ligy, v němž se na sebe narazily poslední La Coruňa a třetí Real Madrid. Z vítězství se nakonec radoval favorizovaný Madrid, když dokázal otočit výsledek a vyhrál 2:1. Nepříznivé skóre otáčela i Barcelona, která zdolala stejným výsledkem Sevillu a na čele tabulky si udržela šestnáctibodový náskok na třetí Real. Druhé Atlético Madrid si po výhře nad Espaňolem upevnilo druhé místo, na Real má náskok čtyř bodů.

Kaká v zápase s Deportivem La Coruňa
zdroj: Isifa

Trenér José Mourinho, jehož tým čeká v úterý odveta semifinále domácího poháru s Barcelonou a další týden odveta osmifinále Ligy mistrů s Manchesterem United, nechal na stadionu Riazor odpočívat největší hvězdy. Na lavičce "Bílého baletu" seděli autoři 33 ligových branek, zatímco celý kádr Deportiva jich dosud v lize nastřílel jen 28.

Risk s náhradníky ale nevycházel: ve 35. minutě zaváhal brankář Diego López a umožnil Rikimu z úhlu skórovat. Mourinho tak na poslední půlhodinu musel poslat na hřiště Cristiana Ronalda, Mesuta Özila a Samiho Khediru. O vyrovnávací branku se postaral obvyklý náhradník Kaká v 73. minutě, po spolupráci s Ronaldem pak dvě minuty před koncem otočil skóre Gonzalo Higuaín.

Barcelona si proti Seville vypracovala obvyklou převahu v držení míče, podobně jako ve středečním úvodním osmifinále Ligy mistrů s AC Milán (0:2) se ale nedostávala do výraznějších šancí. Gól tak přišel na druhé straně, když se ve 43. minutě trefil stoper Botía.

Už sedm minut po změně stran ale zužitkoval přihrávku Daniela Alvese David Villa a vyrovnal. Po hodině hry si pak vyměnil Lionel Messi míč s Cristianem Tellem a trefil se již v 15. ligovém duelu v řadě. Naposledy vyšel nejlepší kanonýr soutěže střelecky naprázdno 3. listopadu proti Celtě Vigo.

Španělská fotbalová liga - 25. kolo:

Mallorca - Getafe 1:3 (24. Dos Santos - 82. a 86. Colunga, 70. Diego Castro z pen.), Zaragoza - Valencie 2:2 (5. Apoňo z pen., 32. Postiga - 36. a 69. Jonás), La Coruňa - Real Madrid 1:2 (35. Riki - 73. Kaká, 88. Higuaín), FC Barcelona - FC Sevilla 2:1 (52. Villa, 60. Messi - 43. Botía). Vallecano - Valladolid 1:2 (72. Amat - 71. vlastní Amat, 80. Manucho), Vigo - Granada 2:1 (24. Aspas, 81. Bermejo - 28. Ighalo), Atlético Madrid - Espaňol Barcelona 1:0 (38. Falcao z pen.), Betis Sevilla - Málaga 3:0 (1. Molina, 28. Pedro Mario, 45. Pabón).

Atlético si po výhře nad Espaňolem upevnilo druhé místo

Jedinou branku zápasu vstřelil ve 38. minutě z pokutového kopu Falcao, který si připsal na již 21. ligovou trefu. V nastaveném čase prvního poločasu viděl druhou žlutou kartu záložník Gabi a Atlético muselo dohrávat zbytek utkání v deseti. Svěřenci trenéra Simeoneho, kteří v týdnu vypadli v duelu s ruskou Kazaní z Evropské ligy, dokázali i v oslabení dovést utkání do vítězného konce a v domácí lize jsou na domácím hřišti stoprocentní.

Espaňol vyšel poprvé po šesti zápasech bodově naprázdno a v tabulce zůstal třináctý. Valladolid vyhrál na hřišti Vallecana 2:1, přičemž nejvíc pozornosti na sebe strhnul stoper domácích Jordi Amat. Dvacetiletý hráč nejprve v 71. minutě otevřel skóre vlastním gólem, hned půl minuty nato ale vyrovnal parádní střelou z poloviny hřiště. Jeho tým nakonec nebral ani bod, protože v 80. minutě se trefil Manucho.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články