Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Atlético Madrid porazilo Zaragozu, ani Barcelona nezaváhala

Madrid - Fotbalisté Atlétika Madrid v 19. kole španělské ligy porazili Zaragozu 2:0 a v tabulce si upevnili druhé místo. Od městských rivalů Realu Madrid je tak dělí již sedm bodů. První je nadále suverénní Barcelona, která zvítězila v Málaze 3:1.

Radamel Falcao
zdroj: ISIFA

Vítězný gól Atlétika obstaral záložník Tiago. Po půlhodině hry si u bližší tyče naskočil na roh Gabiho a z úhlu se prosadil hlavou. O šest minut později byl faulován Arda Turan v pokutovém území a kanonýr Falcao proměnil nařízenou penaltu ranou pod břevno. Byl to již jeho 18. gól v této sezoně a kolumbijský střelec jen potvrzuje svou pověst jednoho z nejproduktivnějších útočníků fotbalového světa.

Atlético tak v této sezoně doma ze 14 zápasů ještě neztratilo ani bod, na čemž nic nezměnili ani fotbalisté Plzně. Naposledy se mu to stalo v květnu v lize se San Sebastianem.

Začátek střetnutí Málaga - Barcelona nepřinesl žádné velké šance, snad jen když po chybě Wellingtona zahrozil Messi. Jeho pokus o obejití brankáře Caballera však nevyšel, skóre se neměnilo. Rovněž Málaga ale potvrzovala kvalitu pátého mužstva tabulky prestižní španělské ligy, jehož úspěch je založen především na propracované defenzívě.

V 27. minutě však obranu jihošpanělského celku přelstil Lionel Messi. Nebyla to však jen jeho zásluha, výrazně mu totiž pomohl zkrat domácího Camacha – ten totiž, ačkoliv nikým neatakován, zahrál zpětnou přihrávku přímo do cesty argentinského forwarda. Pro Messiho již gólman Caballero nepředstavoval žádný problém a Barcelona vedla. Tento stav trval až do konce prvního poločasu, a to i přes setrvalý tlak Katalánců a jejich 62% držení míče.

Na začátku druhé půle však Barcelona brzy zvýšila své vedení, po nádherné kolektivní souhře míč do sítě dostal Cesc Fabregas. Katalánci pak již trochu ubrali plyn, proti čím dál více bezradné Málaze to ostatně i tak stačilo. V 82. minutě navíc vedení favoritů po další asistenci Messiho navýšil Tiago. Až v závěru se podařilo prosadit i domácím, skóre na konečných 1:3 zkorigoval střídající Buonanotte.

Výsledky 19. kola La Ligy: Valencie - FC Sevilla 2:0 (50. a 88. Soldado), Betis Sevilla - Levante 2:0 (7. Campbell, 63. Castro), San Sebastian - La Coruňa 1:1 (45. Vela - 27. Pizzi), Atlético Madrid - Zaragoza 2:0 (31. Tiago, 38. Falcao z pen.), Málaga - Barcelona 1:3 (89. Buonanotte - 27. Messi, 50. Fabregas, 82. Tiago)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články