Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Chelsea touží na Stamford Bridge napravit porážku z Doněcku

Praha - Ve 4. kole základních skupin fotbalové Ligy mistrů dojde i na druhý souboj reprezentačních kolegů Petra Čecha s Tomášem Hübschmanem. Jeho Šachtar Doněck míří na hřiště Chelsea jako překvapivý lídr skupiny E, který obhájce trofeje před dvěma týdny doma porazil 2:1. Utkání sledujte od 20:30 v přímém přenosu na ČT sport a našem webu. V případě výhry si mohou zajistit postup do vyřazovací fáze dosud stoprocentní Barcelona a Manchester United.

Chelsea chce vylepšit svou pozici ve skupině, v níž ze druhého místa ztrácí na Šachtar tři body a před třetím Juventusem má náskok jednoho bodu. "Není to jako vloni, kdy jsme hráli poslední zápas skupiny s Valencií úplně o všechno. Letos jsme si chtěli postup ze skupiny zajistit co možná nejdřív, ale zaváháním v Doněcku jsme si vše trochu zkomplikovali. Teď je na nás, abychom to hned zítra napravili výhrou," uvedl Čech.

Jeho tým v sobotní ligové generálce remizoval 1:1 se Swansea a přišel o vedení v Premier League. Londýnský celek nicméně zdobí v LM výborná domácí forma. Ve skupině na stadionu Stamford Bridge neprohrál 27 utkání za sebou. Naposledy padl v říjnu 2003 s istanbulským Besiktasem, který vedl současný rumunský kouč Doněcku Mircea Lucescu. Jeho svěřenci v této sezoně vyhráli 17 z 18 soutěžních duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Před Ligou mistrů

Vedle Chelsea a Šachtaru myslí na postup stále i Juventus, který však doma nutně potřebuje porazit Nordsjaelland. Turínský celek s debutantem soutěže minule zachraňoval v Kodani remízu 1:1. Ta pro něj byla již třetí v tomto ročníku LM a celkově devátá za sebou v evropských pohárech. "Proti Nordsjaellandu to pro nás bude zřejmě klíčové utkání v boji o postup ze skupiny," upozornil záložník Claudio Marchisio. Se svými spoluhráči přišel v sobotu s Interem Milán o rekordní sérii 49 ligových utkání bez porážky.

Barcelona míří na hřiště Celtiku, který na Nou Campu porazila 2:1 až brankou z nastaveného času. I kvůli tomu očekává v Glasgowě těžký zápas. "Se soupeřovým herním stylem jsme se těžce vypořádávali, navíc teď na jejich straně budou i fanoušci. My si však chceme co nejrychleji zajistit první místo ve skupině, které nám garantuje dobrý los pro příští kolo," uvedl ředitel klubu Andoni Zubizarreta. Katalánci ve španělské lize o víkendu porazili Celtu Vigo 3:1 a devátou výhrou z úvodních deseti zápasů stanovili nový klubový rekord.

Program středečních zápasů Ligy mistrů:

Skupina E: Juventus Turín - Nordsjaelland, Chelsea - Šachtar Doněck (ČT sport)

Skupina F: Valencie - BATE Borisov, Bayern Mnichov – Lille

Skupina G: Benfica Lisabon - Spartak Moskva, Celtic Glasgow - FC Barcelona

Skupina H: Braga - Manchester United, CFR Kluž - Galatasaray Istanbul

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články