Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Slovácko převezme Habanec, dnes ještě povede Ústí

Uherské Hradiště - Novým koučem fotbalistů Slovácka bude Svatopluk Habanec. Dnes ještě naposledy povede Ústí nad Labem ve druhé lize na hřišti Táborska, od pondělí nastupuje v Uherském Hradišti, kde nahradí Miroslava Soukupa, který byl po úvodních třech ligových kolech bez bodového zisku odvolán. "Jsme domluveni. Na papíře to ještě není, dolaďovat to budeme po víkendu," řekl ředitel 1. FC Slovácko Vladimír Krejčí.

Svatopluk Habanec
zdroj: ČTK

"Všechno se to seběhlo strašně rychle. Slovácko mě oslovilo hned poté, co odvolali trenéra. V Ústí mám platnou smlouvu, a tak se musely oba kluby dohodnout. Na práci u týmu Slovácka se těším. Vracím se na jižní Moravu, kde jsem prožil první polovinu svého života, než jsem z Králova Pole jako hráč přestoupil do Teplic," řekl Habanec.

Ústí za něj musí narychlo shánět náhradu. "Není to jednoduché. Ale Svatopluk Habanec u nás odvedl za šest let dobrou práci. Nyní dostal možnost pracovat v nejvyšší soutěži a v tom mu nechceme bránit, přestože má u nás platnou smlouvu. Jednali jsme zatím se čtyřmi trenéry. Do soboty chceme mít jasno," uvedl sportovní manažer klubu Stanislav Pelc.

K vážným kandidátům prý patří bývalý reprezentant Přemysl Bičovský, jenž naposledy vedl ve druhé lize v roce 2009 Čáslav. V nejvyšší soutěži trénoval Most, působil i na Slovensku.

Svatopluk Habanec

Brněnský rodák opouští Ústí nad Labem po šesti šesti sezonách, během nichž s týmem dvakrát vyhrál druhou ligu a jeden ročník s ním odehrál v nejvyšší soutěži v teplickém azylu. Po letošním postupu nedostal klub kvůli nevyhovujícímu stadionu prvoligovou licenci a zůstal ve druhé lize.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články