Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Tomáš Sivok zůstane v Besiktasi, podepsal na tři roky

Istanbul - Český reprezentační obránce Tomáš Sivok bude dál působit v Besiktasi Istanbul. S tureckým klubem dnes podepsal novou smlouvu na tři roky s opcí a podle klubového webu si vydělá celkem 3,9 milionu eur.

Tomáš Sivok
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Prodloužení kontraktu potvrdil hráčův agent Jiří Müller. "Dohodli jsme se na prodloužení smlouvy a příští týden ve středu se bude Tomáš hlásit na soustředění týmu v rakouském Seefeldu," řekl Müller.

Sivokovi v červnu vypršela v Besiktasi smlouva a nejprve se na jejím prodloužení nedohodl. Zájem o něj projevilo několik západoevropských klubů, nakonec ale v Turecku zůstal. "Rozhodla nejlepší nabídka. Tomášovi nejprve Besiktas nabídl před Eurem smlouvu za horších podmínek, ve finále ale nabídku zdvojnásobili. Vyplatilo se počkat," uvedl Müller.

Tomáš Sivok přestoupil do Besiktase v létě 2008 a postupně se stal jednou z opor istanbulského klubu. U "Černých orlů" zažil oslavy mistrovského titulu i vítězství v Tureckém poháru, ale také vážné zranění kolena. Bývalý kapitán Sparty Praha byl součástí českého týmu na uplynulém mistrovství Evropy, odehrál všechny čtyři zápasy na turnaji.

Osmadvacetiletý reprezentační stoper měl nabídky ze Španělska, Anglie či Saúdské Arábie, ucházel se o něj dokonce i italský mistr Juventus Turín. "Ze Saúdské Arábie jsme měli velmi lukrativní nabídku, pak byl ale ve hře Juventus. (Člen vedení) Pavel Nedvěd měl o Tomáše zájem, byl by ale až třetí obránce v pořadí a nechtěli jsme, aby seděl na lavičce," podotkl Müller.

V posledních dnech zůstávaly vedle Besiktase ve hře ještě španělská Sevilla a ruský Spartak Moskva. "Rodině se ale nechtělo do Moskvy. Nakonec to dopadlo nejlépe, jak mohlo," dodal Müller.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články