Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

České fotbalistky podlehly Rakousku a na Euro se asi nepodívají

Praha – Nepříliš optimistické vyhlídky směrem ke kvalifikaci na mistrovství Evropy mají české fotbalistky. Doma s Rakouskem prohráli 2:3 a jejich naděje na postup klesly na minimum. Ve středu musí vyhrát v Dánsku, následně i s Arménií a ještě doufat, že Dánky jako hlavní favorit skupiny prohrají i následující dva duely s Rakouskem a Portugalskem. 

"Jestli chceme postoupit, tak musíme Rakousko porazit," řekl před utkáním trenér Vladimír Hruška. Jeho plány ale vzaly za své v 39. minutě, kdy Mocová ve vápně faulovala, dostala červenou kartu a Puntigamová z penalty otevřela skóre.

Naději českému týmu dala v nastavení první půle Irena Martínková, která svým pátým zásahem v kvalifikaci vyrovnala. Jenže hned vzápětí vrátila soupeřkám vedení Prohasková a definitivně srazila odpor domácích.

Po změně stran navíc přidala další zásah Burgerová a Češkám už nepomohlo ani snížení Divišové čtyři minuty před koncem. Rakušanky výhru uhájily, na Češky mají už šestibodový náskok a navíc lepší vzájemné zápasy, což jim zaručuje minimálně druhé místo a účast v baráži.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalistky podlehly Rakousku
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články