Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno chce do ligy místo Ústí a Sokolova

Brno - Vedení fotbalistů Zbrojovky Brno se domnívá, že by i přes čtvrté místo v druhé lize měl klub postoupit do první ligy místo vítězného Ústí nad Labem a třetího Sokolova. Oba tyto celky totiž podle brněnských funkcionářů nesplňují předem určené podmínky, které odsouhlasily všechny profesionální kluby.

Brněnská Zbrojovka
zdroj: ČT24

Ústí jako vítěz druhé ligy nedostalo prvoligovou licenci kvůli nevyhovujícímu stadionu. Klub se odvolal s tím, že se bude snažit získat výjimku, aby mohl hrát v Teplicích jako před dvěma lety. Pokud by výjimku nedostal, jako první by měl nárok na postupové místo Sokolov, ale ani ten nesplňuje podmínky pro první ligu. O tom, kdo nakonec postoupí spolu s Jihlavou, by mělo v červnu rozhodnout ligové shromáždění. Podle Brňanů by ale měly kluby ukázat právě na Zbrojovku.

"Uplynulá ligová sezona se odehrála podle reglementu, který má veškeré právní náležitosti. A ty by měly být dodrženy," uvedl na dnešním setkání s novináři předseda představenstva Zbrojovky Brno právník Jaroslav Přeček. "Nyní je otázkou, zda bude fotbalová Gambrinus liga fungovat jako právní instituce a ctít reglement," dodal. Přeček nesouhlasí s tím, že by se měly dodatečně udělovat výjimky.

Je nám líto, video expirovalo.
Kdo zamíří do první ligy?

"Je přesně dáno, co musí stadion obsahovat. Perfektní hřiště s vytápěným trávníkem, osvětlení, minimálně pět tisíc sedaček a další podmínky. Všichni to odsouhlasili. Jenže v okamžiku, když se předpis někomu nehodí, tak se najednou mluví o nějakých výjimkách. Hledá se lobbing. Je to typicky český přístup k problematice," posteskl si.

Brno chce spolupracovat s Atlétikem a sehrát s ním přípravný zápas

"Pokud by se Atlético mohlo podílet na oslavách stého výročí našeho klubu, jednalo by se o mimořádný svátek fotbalových příznivců z celé jižní Moravy. Problém je pouze v termínové listině, která bude jasná pro našeho španělského soupeře vzhledem k jeho náročnému programu až koncem června," řekl předseda představenstva brněnského klubu Jaroslav Přeček.

Atlético hodlá do Brna přijet v nejsilnější sestavě. "Jednalo by se jen o jednodenní záležitost. Spolupracujeme na podobné bázi s kluby v Brazílii, v dalších latinskoamerických zemích a také v Evropě. Nezaměřujeme se v každé zemi pouze na jeden klub," poznamenal prezident Atlétika Enrique Cerezo. Španělský velkoklub se zajímá i o spolupráci na dalších sportovních a charitativních projektech.

"Chceme, aby se naši partneři společně s námi podíleli i na čerpání zkušeností z našich mládežnických akademií a také například na výzkumech příčin nenadálých skonů fotbalistů, oblasti úrazů kolenního kloubu," dodal Cerezo. V rámci pobytu na jižní Moravě navštívili zástupci Atlétika ještě fotbalovou školu v Janouškově ulici a zařízení sociálních služeb ve Střelicích.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články