Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Drogba v Chelsea končí. Hrdina finále novou smlouvu nedostane

Londýn - Fotbalový útočník Didier Drogba opouští po osmi letech Chelsea. Hrdinovi finále Ligy mistrů na konci června skončí smlouva a nedohodl se na jejím prodloužení. Čtyřiatřicetiletý reprezentant Pobřeží slonoviny patřil vedle brankáře Petra Čecha ke klíčovým postavám nového šampiona Ligy mistrů. Vyrovnáním poslal zápas s Bayernem Mnichov do prodloužení a pak proměnil rozhodující penaltu.

Už dříve se spekulovalo, že mnichovské finále by mohlo být jeho rozlučkou s londýnským klubem. Mužstvu to prý oznámil po návratu do britské metropole při oslavách historického triumfu. "Opouštím Chelsea. Bylo to hrozně těžké rozhodování, ale nastal čas pro nové výzvy," uvedl Drogba. "Tento tým bude navždy v mém srdci. Chtěl bych za ty krásné roky poděkovat všem v klubu, hlavně spoluhráčům, Romanovi Abramovičovi a samozřejmě fanouškům," dodal.

Drogba ale neprozradil, kam má namířeno. Spekuluje se, že by jeho dalším působištěm mohl být čínský klub Šanghaj Šen-chua, který je schopen nabídnout příjem až 310 tisíc eur týdně. Tam už působí v roli hrajícího trenéra Drogbův bývalý spoluhráč z Chelsea Nicolas Anelka. Spekulovalo se rovněž o zájmu Barcelony.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články