Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

AC Milán opouští veteráni Seedorf a Van Bommel, asi i Zambrotta

Milán - AC Milán přijde po Alessandru Nestovi, Filippu Inzaghim a Gennaru Gattusovi o dalšího fotbalového veterána - nizozemský záložník Mark van Bommel se po sezoně rozhodl vrátit do PSV Eindhoven. Napodobit by ho mohl i jeho krajan Clarence Seedorf, který má nabídku z brazilského celku Botafogo.

Seedorf za AC Milán
zdroj: ISIFA

Klub zřejmě opustí také italský obránce Gianluca Zambrotta. Mistrovi světa z roku 2006 a někdejšímu hráči Barcelony a Juventusu končí v létě smlouva. Zamířit by mohl do zámořské soutěže MLS.

Botafogo se o Seedorfa zajímá už delší dobu. Bývalý nizozemský reprezentant navíc už v minulosti prohlásil, že by v rodné zemi své manželky chtěl jednou hrát. V Riu de Janeiro má dům.

"Rozhodne se během dvou týdnů. Musí si vyřídit nějaké záležitosti, protože má v Itálii řadu povinností," citoval deník Globo Esporte hráčova agenta Giovanniho Branchiniho. "Chtěl by nadále hrát na nejvyšší úrovni, určitě ale nepřestoupí do jiného italského klubu," dodal.

Šestatřicetiletý Seedorf hraje v AC od roku 2002, kdy k Rossoneri přestoupil z Interu. Před tím působil v Realu Madrid, Sampdorii a Ajaxu. Je jediným hráčem, který vyhrál Ligu mistrů se třemi různými kluby - s Ajaxem (1995), Realem Madrid (1998) a AC Milán (2003 a 2007).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články