Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Fleišman: Snad Sparta zaváhá

Liberec - Před jedenácti dny se liberecký fotbalista Jiří Fleišman podrobil po faulu sparťana Léonarda Kweukeho operaci zubů a první odhady hovořily o tom, že by mohl být mimo hru až do konce sezony. Sedmadvacetiletý bek se ale na trávníky vrátil nečekaně rychle. V pátek nastoupil v základní sestavě proti Žižkovu a comeback vyšperkoval v poslední minutě gólem, jímž uzavřel skóre na 4:0.

"Že nastoupím, se definitivně rozhodlo až ve čtvrtek. Trenér mi prostě řekl, abych šel hrát, pokud se vyloženě nebojím do hry. Já jsem mu řekl, že chci s klukama bojovat o titul až do konce, i kdyby mě to mělo ten jeden zub stát," řekl Fleišman. 

Libereckému týmu chyběl jen v Ostravě, kde by stejně kvůli karetnímu trestu nemohl nastoupit. Svůj návrat si osladil v 90. minutě druhou ligovou brankou v kariéře. "Ten gól byla nadstavba, nepočítal jsem s tím. Chtěl bych ho věnovat své dceři. Co se narodila, ještě jsem gól nedal," řekl Fleišman, který se předtím trefil v září 2010 proti Ostravě.

Přestože se už k zákroku Kweukeho nechce příliš vracet, trochu ho zaskočilo, že kamerunský útočník vyvázl bez trestu. "Je to jejich věc, že ho nepotrestali. Ale v dalších dvou zápasech, v poháru i v lize s Teplicemi, udělal loktem znovu to samé. Pokud ho nepotrestají, bude takhle
hrát furt. Ale už je to za námi. Snad to bude v pořádku a zůstanou mi nakonec moje zuby," uvedl Fleišman.

Jeho tým proti poslednímu celku tabulky hledal gólový recept až do 73. minuty. Pak ale procitl a čtyřmi brankami si zajistil výhru i čtyřbodový náskok v čele tabulky před Spartou. Fleišman věří, že by Letenští mohli v nedělním utkání v Mladé Boleslavi klopýtnout. "Doufáme, že Sparta zaváhá a ta euforie bude ještě větší. Bylo by příjemné, kdybychom si udělali nějaký náskok a mohli se do posledních kol aspoň trošku uklidnit," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články