Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Bohemians Praha stáhli náskok vedoucího Ústí na jediný bod

Praha – Čelo tabulky druhé fotbalové ligy se v průběhu 23. kola výrazně zdramatizovalo, když dosud vedoucí Ústí nad Labem neudrželo dvougólový náskok a v zápase s Brnem nakonec pouze remizovalo 2:2. Druzí Bohemians Praha naopak vyhráli v Třinci vysoko 4:0 a ztrátu tak stáhli na jediný bod. Fotbalisté Mostu v dalším zápase vyhráli v Praze nad sparťanskou rezervou 2:0. Po výhře nad posledním týmem tabulky sice zůstali patnáctí, ale bodově se dotáhli na trio svých nejvážnějších konkurentů v boji o udržení Vlašim, Třinec a Čáslav.

Fotbal
zdroj: ISIFA/ČT24 autor: Vojta Rejl

Brno se na jaře rozjelo a ze záchranářských bojů se vyšvihlo až na šesté místo tabulky. Podle toho si Moravané počínali i v Ústí - prvních deset minut byli aktivnější, poté ale začalo hrát Ústí. Martykán vlétl do pokutového území, Pernica ho podrazil a domácí kopali penaltu, kterou snadno proměnil Valenta. Najednou to bylo Ústí, kdo měl výraznou převahu, kterou v 32. minutě potvrdil po dlouhém závaru Jablonský. Ústí klidně mohlo o poločase vést i o tři góly, jenže Holek po rychlém brejku z vápna těsně minul. 

Po pauze se ale poměr sil úplně obrátil. Ústecký Zachariáš v tísni srazil míč na břevno vlastní brány, ale Brno stejně dokázalo během dvaceti minut vyrovnat. Nejdřív propadl nákop mezi stopery k Doležalovi, který vzápětí zavěsil k tyči, pak po závaru dotlačil míč do sítě Chigou. Domácí se pak oklepali a ještě si vypracovali spoustu šancí, jenže je nevyužili. Brankář Doležal vychytal jak Martykánovo sólo ze 75. minuty, tak i Holkovu ránu, kterou o dvě minuty lehce tečoval z horního růžku na břevno. 

Ústí nad Labem - Zbrojovka Brno 2:2 (2:0)

Branky: 11. Valenta z pen., 32. Jablonský - 59. Doležal II., 66. Chigou. Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Zeman. ŽK: Jablonský - Pernica, Pašek, Král. Diváci: 1 348.

Zápas dvou výsledkově nejhorších mužstev druhé ligy, tedy Mostu a Sparty B, začal svižně a už po dvou minutách vystrašil své spoluhráče nepovedeným odkopem mostecký gólman Bertelman. Blízko gólu byli domácí hráči i po dvaceti minutách hry, kdy Grajciarův centr na zadní tyči trefil Hybš. Ve 30. minutě zničehonic udeřilo na druhé straně, když z 18 metrů napřáhl Danoski a první mosteckou střelou v utkání trefil horní roh domácí branky. Těsně před poločasem mohl tentýž hráč vedení Mostu zvýšit, gólman Holý mu ale skvělým zákrokem šanci sebral.

Úvod druhé půle vyšel lépe hostům - po pěti minutách hry vyrazil Holý Pilařovu střelu pouze k Hofmannovi, který do odkryté brány vstřelil druhý mostecký gól. Hra poté upadla do podprůměru a nabídla spíše boj ve středu hřiště. Až v závěrečné desetiminutovce byl dvakrát blízko gólu střídající domácí Griffiths, Bertelmana ale ani jednou nepřekonal.

Sparta Praha B - Baník Most 0:2 (0:1)

Branky: 30. Danoski, 51. Hofmann. Rozhodčí: Možíš - Hájek, Handlíř. ŽK: Frýdek, Kadeřábek - Štípek. Diváci: 405.

O vítězství Bohemians Praha na hřišti Třince rozhodli hosté v polovině úvodního poločasu, kdy po chybách třineckých obránců dali během jediné minuty dva laciné góly. Obdržené branky domácí mužstvo ještě víc rozhodily, hráči si kloudně nepřihráli a branku Bohemians ohrozili jednou, ale střela Marošiho ve 40. minutě zkušeného gólmana Wintera nepřekvapila.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Hosté měli dál převahu, kontrolovali hru a dalšími dvěma góly pojistili vysoké vítězství. Škoda se v 55. minutě prosadil po Šislerově centru, čtvrt hodiny nato skóroval po sólové akci Drsek.

Třinec - Bohemians Praha 0:4 (0:2)

Branky: 22. a 69. Drsek, 23. a 55. Škoda. Rozhodčí: Jílek - Urban, Peřina. ŽK: Lisický, Byrtus, Eismann (všichni Třinec). Diváci: 621.

Fotbalisté Jihlavy zvítězili 2:0 v Opavě a stále ztrácejí jediný bod na druhé Bohemians Praha. Od prvního místa je po dalším zaváhání Ústí nad Labem dělí jen dva body. Opava bojující o posun do horní poloviny tabulky si vypracovala velkou šanci po půlhodině hry, kdy po Sedláčkově rohovém kopu odvrátila obrana soupeře míč z brankové čáry. Hosté vážněji zahrozili dokonce až v poslední minutě prvního poločasu, ale Tlustého hlavičku po rohu kryl Květon. 

Druhou příležitost měli domácí hned po změně stran, dělovku Radzinevičiuse však Blažek chytil. Květon zase vyrazil Vaculíkovu střelu z hranice šestnáctky na roh, ale v 72. minutě už skončila v šibenici jeho branky rána Mešanoviče z 25 metrů. Pět minut před koncem hosté podnikli rychlý protiútok, na jehož konci Jungr zvýšil.

Opava - Jihlava 0:2 (0:0)

Branky: 72. Mešanovič, 85. Jungr. Rozhodčí: Matějek - Páral, Paták. ŽK: Hrabina, Zapletal - Vaculík, Velický. Diváci: 1901.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články