Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Jeden sudí pískal opilý, další je v hledáčku policie

Praha – Fotbalová komise rozhodčích musela na svém posledním zasedání řešit slušný malér. Asistent rozhodčího Petr Blažej totiž odmával pohárový zápas opilý. Do konce ligového ročníku si prosto nezapíská. Ještě větší problém se pak vznáší nad Tomášem Lakomým. Hlavní sudí odpískal v dorostenecké lize velice nestandardní zápas, který bude řešit policie.

Utkání Olomouc - Ostrava
zdroj: YouTube

Blažeje zachytila v akci při duelu Poháru České pošty mezi Olomoucí a Ostravou pohotová kamera jednoho z diváků na tribuně. Ze záznamu je jasně patrné, že rozhodčí se pohybuje nekoordinovaně, hru nestíhá a v jednom momentu dokonce málem strčí i do trenéra Petra Uličného. Po závěrečném hvizdu se raději ihned poroučel do kabin.

Šéfka komise Dagmar Damková řešila i další prohřešky. Za chyby v pondělním duelu 22. ligového kola mezi Plzní a Českými Budějovicemi (4:0) zastavila činnost třem sudím. Tomáš Lakomý má pozastavené nasazování až do vyřešení událostí kolem zápasu dorostenecké ligy Ostrava - Slovácko.

Na ten upozornily stránky fotbalnaplno.cz. Podle podezření totiž Lakomý pískal na zakázku sázkařských gangů, aby padlo co nejvíce branek. Zápas nakonec skončil 3:3. Sudí nechal odpískat tři penalty a v utkání nastavil skoro dvanáct minut. Do zápisu navíc údaj o pokutových kopech vůbec nezahrnul.

"Řešíme, zda náhodou nedošlo k ovlivnění utkání ze strany rozhodčího. Existuje podezření z nelegálních sázek na toto utkání. V nejbližší době celou věc předáme policii, která má zákonný mandát k tomu, aby celou věc osvětlila," řekl bezpečnostní manažer fotbalové asociace Martin Synecký.

Je nám líto, video expirovalo.
Skandál ve fotbalu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články