Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nešporovy fauly: Jsem tak stavěný, brání se

Praha - Útočník fotbalistů Bohemians 1905 Martin Nešpor stal smutným hrdinou nedělního utkání 21. kola první ligy s Hradcem Králové. Těsně před poločasem byl vyloučen po druhé žluté kartě. První kartu prý dostal zaslouženě, druhá však podle něj byla přísná. O to více ho ale potěšilo, že spoluhráči dovedli zápas k bezbrankové remíze.

Utkání Bohemians 1905 - Hradec Králové
zdroj: ČTK

"První žlutá byla klukovina. Nesmyslně jsem zajel do gólmana. Asi jsem byl přemotivovaný. Ta druhá žlutá ale podle mě byla přísná," řekl Nešpor. "Podle mě to bylo rameno na rameno, Fukal se najednou chytil za hlavu a pomezní začal mávat jak na vlakovém nádraží. A když rozhodčí vytahoval žlutou kartu, tak jsem věděl, že je to špatné. Sám nevím, jestli tam byl loket, musím se na to podívat na videu," dodal.

Trenér Hradce Václav Kotal však o lokti nepochyboval. "Určitě to nebyl běžný souboj, protože už o poločase si Fukal stěžoval, že špatně vidí a museli jsme ho brzy střídat." Nešpor zbytek zápasu sledoval z tunelu a bál se, aby jeho vyloučení nepřineslo už devátou porážku za sebou. "Měl jsem sevřené půlky, aby to kluci dotáhli na ten bod. Chci jim za to poděkovat," řekl.

Martin Nešpor:

"Já jsem tak stavěný, že nevypustím žádný souboj. Do každého zápasu jdu tak, že potřebuji souboje, abych se do hry dostal. Jsem emotivní hráč a asi se nezměním."

Podle něj je i bod v jejich situaci málo. "Chtěli jsme si jít pro tři body. Bod dobrý, ale pro nás je důležité teď sbírat tři body. Zvlášť když jsme i v deseti byli lepší. Moc mě to vyloučení mrzí," dodal s tím, že to od spoluhráčů hodně schytal už o poločase.

Odmítl však, že by byl nějak zákeřný. "Rozhodně nechci nikoho zranit. Nejdu do utkání s tím, že mám nabroušené kolíky a krev před očima. Jen jsem soubojový typ hráče," uvedl. "I negativní zážitky jsou zkušenost a beru si z toho ponaučení. Pro mě je to den blbec," uzavřel hodnocení zápasu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články