Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Můj gól byla už jen třešnička, říká Bakoš o porážce Sparty

Praha - Před devíti dny by se plzeňský fotbalista Marek Bakoš po červené kartě na hřišti Schalke v odvetě 2. kola Evropské ligy raději neviděl. V dnešním ligovém šlágru na Spartě čerstvý slovenský reprezentant svůj zkrat z Gelsenkirchenu, který přispěl k vyřazení ze soutěže, částečně odčinil. Dvěma brankami nasměroval obhájce titulu k výhře 3:1 a vrátil ho do boje o mistrovský primát šest bodů za letenského lídra tabulky.

Radost plzeňských fotbalistů
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Těší mě hlavně vítězství celého mužstva. Chtěli jsme tu získat tři body a jsem šťastný, že jsme to zvládli. Že jsem dal nějaký gól, to už je jen taková třešnička," řekl v rozhovoru s novináři po zápase Bakoš.

Připustil, že první dva dny po vyloučení proti Schalke pro něj byly hodně těžké. Svůj zkrat si vyčítal, o to větší radost měl z dnešních dvou gólů. "Dva dny jsem skoro nespal. Musím ale říct, že mě hodně lidí z klubu i spoluhráči podrželi a nesmírně si toho vážím. Udělal jsem chybu, ale už na to chci zapomenout. Doufám, že se už o mně nebude hovořit jako o člověku, který sbírá červené karty, ale jako o tom, kdo střílí góly a pomáhá Plzni vyhrávat," pokračoval Bakoš.

Bakoš dostal geniální přihrávku od Horvátha

Na Letné se prosadil na začátku obou poločasů. Nejprve po pasu od Pavla Horvátha už ve třetí minutě otevřel skóre a v 59. minutě pak po přihrávce Milana Petržely pojistil plzeňský triumf. "Přihrávka od Pavla byla geniální. Zůstala mi trochu ve světle, ale podařilo se mi ji ztlumit na zem a potom už to bylo jednodušší," pochvaloval si Bakoš pas od kapitána Viktorie.

Bakoš věří, že se Plzeň vrátila do boje o obhajobu loňského titulu. "Samozřejmě bude záležet na soupeřích, ale máme rozhodně větší šance, než kdybychom ztráceli dvanáct bodů. My jsme doufali, že pořád máme šanci. Hráli jsme se Spartou, čekají nás další zápasy s předními týmy. Věříme, že když budeme v dalších zápasech vyhrávat, Sparta nebo Liberec ještě někde zakopnou," dodal Bakoš.

Jsou to zasloužené body, tvrdí Horváth

Radost měl i kapitán Viktoriánů Pavel Horváth. "Jsem spokojený. Chtěli jsme podat kvalitní výkon, což se povedlo. Zaslouženě jsme získali tři body. Byli jsme lepší," zhodnotil Horváth utkání, které zvýšilo plzeňské šance na obhajobu titulu, jelikož se Plzeň dotáhla na šest bodů. "Do konce je 11 kol a ve hře je strašně moc bodů. Tady se nic nerozhodlo. Ale jsme rádi, že jsme dnes nahnali pár bodů, které jsme zbytečně ztratili jinde," dodal.

ám se mohl zapsat mezi střelce, když se krátce po změně stran postavil k pokutovému kopu, ale brankáře Milana Švengera nepřekonal. "Na poslední chvíli jsem si rozmyslel stranu. Taky zkazím. Naštěstí nás to dnes nic nestálo," těšilo Horvátha. "Mohlo to být důležité zaváhání, ale dnes jsme naštěstí byli produktivní. Co jsme nedali v minulých zápasech, jsme dnes odčinili. Dát tři góly venku je hodně," dodal.

Matějovský: Takhle to dál nejde, musíme zvednout hlavy

"Je to obrovské zklamání. Nepřišlo mi, že bychom v dnešním utkání úplně propadli, ale všechny tři góly jsme jim věnovali jak na zlatném podnose. To se nesmí stávat," řekl Matějovský v rozhovoru s novináři. Obrovské chyby ve sparťanské defenzivě si nedokázal vysvětlit. "Vstoupili jsme do utkání katastrofálně. Pak jsme se po kontaktním gólu dostali zpět do hry, Plzeň jsme přehrávali, ale místo vyrovnání jsme jim darovali třetí gól. Nedokážu si to vysvětlit, takové chyby jsme neměli za celou dobu, co tady jsem," kroutil hlavou sparťanský kapitán.

"Ten bodový zisk není takový, jaký jsme si představovali. Ale pořád není nic ztracené. Nejhorší, co bychom teď mohli udělat, je dát hlavu dolů. Naopak musíme zvednout hlavu a pracovat v dalších zápasech. Takhle to prostě nejde. Sparta musí bojovat a ne věnovat soupeři takovéhle laciné branky," prohlásil Matějovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články