Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Duffyho život byl v ohrožení, proti Česku může zažít velký návrat

Dublin – Jsou to téměř dva roky, co fotbalový obránce Shane Duffy na tréninku irské reprezentace utrpěl vážné zranění, po kterém visely jeho život i kariéra na vlásku. Z náročné operace jater se však zázračně rychle zotavil a ve středu může dvacetiletý zadák Evertonu dokonat velký návrat na mezinárodní scénu. "Všechno, co bylo, se snažím hodit za hlavu. Zažil jsem hodně vzestupů a pádů," citovaly stránky irské federace Duffyho, který se právě před duelem s českým výběrem poprvé od předloňského kritického okamžiku objevil v irské nominaci.

Andrew Johnson (Fulham) a Shane Duffy (Everton)
zdroj: isifa.com autor: Alex Livesey

Duffy se při jednom z tréninkových zápasů širšího reprezentačního kádru srazil s brankářem a šlo mu doslova o život. Po bleskovém převozu do dublinské nemocnice Mater Hospital museli rychle zasahovat lékaři, aby mu při operaci zachránili natržená játra. To všechno se přihodilo v tréninkovém středisku irské reprezentace Ganoon Park, kde se Duffy od neděle znovu připravuje s národním týmem. Děsivé vzpomínky jej však prý už nestraší. "Vážně se už neohlížím zpátky," tvrdil Duffy.

Předloni všechny šokoval tím, jak rychle se po vážných zdravotních komplikacích vrátil na hřiště. Zatímco lékaři předpovídali, že Duffy bude vyřazený na mnoho měsíců, neústupný stoper už za deset týdnů zase hrál. Teď se do reprezentace dostal místo zraněného Richarda Dunna, kouč Irů Giovanni Trapattoni si od Duffyho dost slibuje. Právě Duffy by mohl být jedním z těch mladíků, na které italský stratég vsadí při květnové nominaci na evropský šampionát.

Byl by to další paradox v kariéře Duffyho, který v juniorských výběrech jako rodák z Derry reprezentoval Severní Irsko, ale od svých osmnácti už nastupuje za rivalskou zemi z jižní části "zeleného" ostrova, kde se narodil jeho otec. "Jsem ještě hodně mladý, učím se každý den od skvělých spoluhráčů a trenérů v Evertonu, takže reprezentační pozvánky beru jako bonus," přemítal Duffy. Jestli se Duffy nakonec probojuje na červnové mistrovství, bude záležet hlavně na tom, zda se bude prosazovat v Evertonu. Tam se vrátil letos v lednu z hostování ve Scunthorpe poté, co se zranil další ze stoperů Phil Jagielka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články