Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Plzeň v generálce na Schalke remizovala s lídrem polské ligy

Kypr - Fotbalisté Plzně remizovali v generálce na blížící se utkání Evropské ligy proti Schalke 04 s lídrem polské ligy Slaskem Vratislav 1:1. Čeští mistři v závěrečném duelu na soustředění na Kypru už po šesti minutách prohrávali, v dalším průběhu ale byli aktivnější a v 74. minutě zásluhou Jakuba Hory vyrovnali. Stejným výsledkem hrála na soustředění ve Španělsku i Sparta s Dynamem Moskva. Lídr české ligy vedl po gólu Kweukeho, za třetí tým ruské soutěže vyrovnal ruský reprezentant do 21 let Smolov, který využil chybný odkop brankáře Švengera.

Plzeň zakončila herní kemp na Kypru s bilancí jedné výhry a dvou remíz. Vedle Slasku uhrála nerozhodný výsledek 1:1 také s rumunským Otelulem Galati a zvítězila nad ruským Nižním Novgorodem.

Trenér Pavel Vrba poslal do dnešního zápasu sestavu, která by se měla podobat té, s jakou Viktoria vyrukuje na Schalke. "I ten dnešní zápas musím hodnotit stejně jako ty předcházející. Utkání nabídlo svoji kvalitu, hrálo se ve vysokém tempu," uvedl Vrba pro klubový web.

Ve středu po poledni přiletí Plzeňští z Kypru zpět do Prahy a od čtvrtka zahájí závěrečnou přípravu na úvodní duel se Schalke. Ten je na programu příští čtvrtek ve zrekonstruovaných Štruncových sadech.

Trenér Sparty Hašek neskrýval spokojenost

Trenér Sparty Martin Hašek si úroveň utkání proti Dynamu Moskva pochvaloval. "S naším výkonem jsem spokojený, zvládli jsme celý zápas po kondiční i taktické stránce," citoval Haška web Sparty. "Snažili jsme se hrát celoplošně aktivně, přestože nás soupeř kvalitní hrou občas donutil stáhnout se blíže k naší brance," dodal.

Dynamo do utkání nasadilo své největší hvězdy Kuranyiho, Voronina, Misimoviče i Dzsudzsáka, za kterého zaplatilo v lednu 18 milionů eur při přestupu z Machačkaly. A byl to německý útočník s brazilskými kořeny Kuranyi, kdo se dostal do první vážné šance, ale Švenger výborně zasáhl.

Pak začal úřadovat Kweuke. Nejprve připravil šanci pro Keriče a po půlhodině hry sám otevřel skóre. Naběhl si na pas Matějovského, obešel obránce a trefil se přesně. O chvíli později mohl Kweuke přidat druhý gól, ale mířil jen doprostřed branky. Další šance už Sparta nevyužila, naopak čtvrt hodiny před koncem sama inkasovala. Švenger nasměroval odkop přímo na Smolova a ten mu míč vrátil do odkryté branky. "Celkově mám pocit, že jsme dnes byli o něco lepší než soupeř, měli jsme větší držení míče, jen škoda, že jsme se o vítězství připravili sami, individuální chybou," konstatoval Hašek.

Spartu ve středu čeká poslední utkání na španělském soustředění proti místnímu celku ze čtvrté ligy Atlétiku Sanluqueňo. Generálkou na start ligy bude pondělní duel s Banskou Bystricí.

Za Hradec musel nastoupit také asistent trenéra Šmarda

Fotbalisty Hradce Králové trápí na soustředění v Turecku zdravotní problémy. Kvůli tomu musel trenér Václav Kotal do dnešního přípravného utkání proti Astře Ploješť postavit i svého jednačtyřicetiletého asistenta Michala Šmardu. Ten nakonec při porážce 1:2 odehrál celých 90 minut.

Hradec má se zdravotním stavem hráčů problémy téměř celou přípravu. Na finálové zápasy Tipsport ligy měl k dispozici jen 14 fotbalistů. A zlepšení nepřišlo ani v Turecku, kam odjel kádr 22 hráčů, ale jen 18 z nich může naplno trénovat. Proto aby byla rozložena zátěž rovnoměrně mezi celý tým, musel dnes na hřiště i Šmarda. Bývalá dlouholetá opora Hradce, Olomouce, Sparty, Blšan a Žižkova ukončila kariéru v květnu 2008. Následně Šmarda nastoupil v Hradci jako asistent. Nadále se však udržuje ve formě, což potvrdil nyní, když zvládl celý zápas. Mrzet ho může jen porážka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články