Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Obranu fotbalistů Slavie vyztuží třetí zimní posila

Praha – Fotbalisté Slavie mají třetí zimní posilu. Levý kraj obrany vyztuží Slovák Matúš Čonka, kterého Pražané získali z Košic. Člen slovenské jednadvacítky dnes podepsal v Edenu smlouvu na tři roky. Slávisté prý měli Čonku vyhlédnutého již delší dobu. "Jednalo se o plánované řešení na levou stranu obrany. Čonka patřil mezi vytipované hráče, měli jsme ho v hledáčku delší dobu. Jsem velmi rád, že se podařilo přestup tohoto talentovaného hráče slovenské jednadvacítky dotáhnout do úspěšného konce," uvedl generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

František Straka a lavička Slavie
zdroj: ISIFA/LN

Zájem Slavie mě moc potěšil. Udělám maximum pro to, abych se prosadil do základní sestavy," uvedl Čonka. "Jednalo se o plánované řešení na levou stranu obrany. Čonka patřil mezi vytipované hráče, měli jsme ho v hledáčku delší dobu. Jsem velmi rád, že se podařilo přestup tohoto talentovaného hráče slovenské jednadvacítky dotáhnout do úspěšného konce," uvedl generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Čonka je odchovancem Košic. V nejvyšší slovenské soutěži odehrál za MFK 53 utkání, v této sezoně zasáhl do 17 zápasů. Za slovenskou jednadvacítku nastoupil k osmi duelům a dal v nich jeden gól.

O Čonku usilovali i Francouzi

O Čonku usilovalo více klubů, mimo jiné francouzský St. Etienne. "Byl tam i na zkoušce. Do jednání ale vstoupila Slavia, která reagovala rychleji a konkrétněji. Po vzájemné dohodě s Matúšem a vzhledem k vývoji jeho fotbalové kariéry jsme se rozhodli pro korektní nabídku Slavie," řekl hráčův agent a manažer pro přestupy MFK Košice Marcel Podolák.

Čonka je třetí zimní posilou Slavie. Červenobílí zatím získali dva hráče do útoku – Milana Škodu a Jiřího Böhma. V jejich hledáčku momentálně jsou Rus Nika Pilijev z CSKA Moskva a Tomáš Mičola, který přestal nastupovat ve francouzském Brestu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články