Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Juventus porazil Novaru a uhájil vedení v Serii A

Turín (Itálie) – Fotbalisté Juventusu odpověděli v 16. kole italské ligy na sobotní vítězství AC Milán domácí výhrou 2:0 nad Novarou a uhájili vedení v soutěži. Inter Milán v Serii A potřetí v řadě neinkasoval a vítězstvím 1:0 nad Cesenou se při svém vzestupu tabulkou už posunul na páté místo.

Ilustrační foto

Juventus nepřipustil na svém novém domácím stadionu pochybnosti a k návratu na první místo vykročil už ve čtvrté minutě, kdy do prázdné branky poslal míč Simone Pepe. Tentýž hráč nahrál i na druhý gól "Staré dámy", od rohového praporku poslal míč na hlavu Fabia Quagliarelly.

Ještě před uklidňující druhou brankou musel ale vítězství favorita několika zákroky zachraňovat brankář Gianluigi Buffon. Svěřenci Antonia Conteho zůstali jediným neporaženým celkem v soutěži a vedou o dva body před AC.

Neapol podlehla překvapivě AS Římu

Krok s lídrem neudrželo Udine a po remíze 2:2 s Laziem zůstalo třetí. Římský tým dokázal otočit nepříznivě se vyvíjející duel: na branku Antonia Flora Florese zareagovali Senad Lulič a Miroslav Klose. Sedmnáct minut před koncem ale Udine zajistil alespoň bod Giampiero Pinzi. Za domácí odehrál posledních osm minut český útočník Libor Kozák.

AS Řím překvapivě vyhrál v Neapoli a dotáhl se na svého soupeře v tabulce. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho vyhráli 3:1 po třech zápasech bez vítězství. Do vedení se dostali díky vlastní brance brankáře Morgana De Sanctise už ze třetí minuty. Po zásahu Pabla Osvalda z druhé půle snižoval Slovák Marek Hamšík, místo srovnání však přišel gól na opačné straně, skóre uzavřel Fabio Simplicio.

Inter se po nevydařeném začátku sezony vrací do formy

Inter po vítězství z minulé soboty nad Fiorentinou a úterní dohrávce v Janově získal všechny body potřetí za sebou. Jedinou branku na hřišti Ceseny vstřelil po hodině hry stoper Andrea Ranocchia. Po páté výhře z posledních šesti zápasů ztrácí milánský tým deset bodů na první příčku.

Poslední Lecce podruhé v sezoně zaznamenalo tři branky v zápase, stejně jako při přestřelce 3:4 v osmém kole s AC Milán mu to ale tři body nepřineslo. Na hřišti Parmy otočilo Lecce za 20 minut druhé půle skóre z 0:1 na 3:1, jenže v 86. minutě snížil Graziano Pellé a v třetí minutě nastavení srovnal na konečných 3:3 Daniele Galloppa.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články