Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

V Basileji nemohli uvěřit, že David znovu porazil Goliáše

Basilej - Fotbalisté Basileje byli sami v šoku z toho, že se jim podařilo na úkor slavného Manchesteru United postoupit do osmifinále Ligy mistrů. Trenér Heiko Vogel dokonce přiznal, že mu po výhře 2:1 bylo do breku. Jakého úspěchu s týmem dosáhl, si však prý asi uvědomí možná až za pár let. "Pokud se ptáte, co se to stalo, tak mám rychlou odpověď. David znovu porazil Goliáše," prohlásil Vogel.

Podobné nadšení zavládlo i mezi hráči. "Je to šílené, my postupujeme a Manchester je mimo. To je super," radoval se brankář Yann Sommer. "Vždyť my, malý klub z malé země, jsme v přímém souboji o postup porazili jeden z největších klubů na světě. Je to úžasné," dodal. "Klíčem k úspěchu byla víra v to, že můžeme Manchester porazit, když jsme u nich remizovali 3:3. Dali jsme United ve dvou zápasech pět gólů, a to už je známka kvality. Není to jen výhra Basileje, ale celého švýcarského fotbalu," prohlásil autor vítězné branky Alexander Frei.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání FC Basilej - Manchester United

Frei spolu s druhým včerejším střelcem Marco Strellerem nyní patří ke klíčovým postavám Basileje spolu s mladíky Fabianem Freiem, Xherdanem Shaqirim, brankářem Sommerem a Granitem Xhakou, kteří se podíleli na úspěchu švýcarské jednadvacítky na letním mistrovství Evropy, kde i přes český výběr prošli až do finále. "Tihle mladí kluci jsou světová extratřída. Oni se zaslouží o to, že švýcarský fotbal bude hrát v budoucnu velkou roli," prorokoval Frei.

Trenér Basileje Heiko Vogel:

"Mám teď v očích slzy. Cítím neskutečnou radost nejen z postupu, ale i z toho, jakým stylem jsme k němu dospěli. To, čeho jsme tu dosáhli, si však asi plně uvědomím až někdy v roce 2017."

Tým doplňují dosud méně známí hráči jako argentinský stoper David Abraham, který předtím hrál nižší španělskou soutěž, kapverdský rodák Cabral, Kamerunec Jacques Zoua, Němec Markus Steinhöfer, Korejec Pak Ču-ho nebo teprve dvacetiletý Rakušan Aleksandar Dragovič. "Tohle vítězství je symbolické kvůli tomu, jakého výrazného pokroku jsme za poslední dva roky dosáhli. Teď už nejsme pro Evropu bezejmenní hráči a bezejmenný tým. Teď máme svůj respekt," prohlásil záložník Shaqiri.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články