Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Marseille po postupu opěvuje 'milionového' Valbuenu

Marseille (Francie) – Dva góly v posledních pěti minutách zápasu s Dortmundem zajistily fotbalistům Marseille postup do osmifinále Ligy mistrů. Podle trenéra Didiera Deschampse dokonce výhra 3:2 vstoupí do historie klubu i celé soutěže. Chvála se pak valí především na autora vítězné branky Mathieua Valbuenu, který ihned dostal přezdívku "Euromilion". Jeho trefa z 87. minuty totiž může mít cenu až 13 milionů eur.

Marseille prohrávalo v Dortmundu už 0:2, jenže Loic Rémy, André Ayew a Valbuena skóre otočili a zařídili vytoužený postup. "Znovu se potvrdilo, jak fantastický sport je fotbal. Až do hvizdu rozhodčího není nic rozhodnuto. Toto utkání se zařadí do historie klubu i Ligy mistrů," prohlásil Deschamps. "V první půli jsme hráli špatně a hodně jsme si to ztížili. Pak jsme ale předvedli skvělý kolektivní výkon doplněný o individuální nadstavbu," dodal.

Slova uznání sklízí především Valbuena, který v závěru obešel tři protihráče a parádní střelou do šibenice zařídil vítězný gól. "Ukázal, jak umí být chytrý v zakončení. Procházel si těžkým obdobím, kdy se mu tolik nedařilo, o to větší radost mám, že právě on dal postupový gól," prohlásil Deschamps.

Sám Valbuena však nechce všechnu slávu pro sebe. "Zasloužil se o to celý tým. Možná důležitější byl gól Loica (Rémyho), který snížil na 1:2 a vrátil nás do hry," uvedl Valbuena. Rémy s tím však nesouhlasí. Když Valbuena dával po utkání rozhovor pro televizi, Rémy ho přerušil a do kamery zakřičel: "Tenhle kluk nám vystřelil miliony. Asi mu začneme říkat Euromilion." Upozornil tak na to, že Valbuenův gól má podle magazínu L'Equipe cenu zhruba 13 milionů eur (asi 330 milionů korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články