Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Straka v Budějovicích končí, novým trenérem bude Kmoch

České Budějovice - U fotbalistů Českých Budějovic skončí trenér František Straka. Impulzivního kouče, který má v Dynamu smlouvu do konce června, vystřídá od nové sezony dosavadní trenér sparťanské rezervy Jan Kmoch. Klub o tom dnes informoval na svých internetových stránkách.

Straka převzal českobudějovické mužstvo v průběhu podzimu po odvolaném Františku Ciprovi a do zimní přestávky dokázal tým vytáhnout až na osmé místo v tabulce. Už před začátkem jarní sezony měl devětačtyřicetiletý trenér nabídku z německého Kaiserslauternu, ale na jihu Čech tehdy ještě zůstal.

Od Dynama, které v druhé polovině ligy nasbíralo jen dvě výhry, odchází až nyní. Pro Straku bylo angažmá v Českých Budějovicích čtvrtou prvoligovou štací, předtím vedl Teplice, Spartu a Plzeň. V nejvyšší soutěži odkoučoval 101 zápasů, rozloučí se v sobotním duelu v Olomouci.

Na Strakovo místo přijde od nové sezony Kmoch. Šestapadesátiletý kouč je znám především jako trenér mládežnických výběrů, v letech 2002 a 2003 byl oceněn titulem Trenér roku mládeže. Kmoch působil také v arabských zemích, byl například asistentem Ivana Haška v klubu Al Wasl. V minulém roce se vrátil do Čech a se sparťanským béčkem jasně vede ČFL.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články