Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Brno na třetí pokus porazilo Liberec

Po vyřazení v semifinále Poháru ČMFS vyšla Brňanům v souboji s Libercem ligová odveta, v níž vyjádřili svou územní převahu vítězstvím 2:0. Vedoucí branku vstřelil v 64. minutě z pokutového kopu Pavlík a vítězství pečetil v první minutě nastavení Baláž.

 

Brno porazilo Liberec
zdroj: www.1fcbrno.cz

V průběhu deseti dnů si oba týmy změřily síly už potřetí. Brňané podřídili taktiku snaze o plný bodový zisk, který by jim dával naději na třetí místo v tabulce. Od úvodních minut získali výraznou územní převahu, proti zhuštěné obraně Liberce se však jen s obtížemi dostávali do střeleckých šancí.

Za celý první poločas se jejich střelecké pokusy daly spočítat na prstech jedné ruky. Po čtvrthodině Dvorník odražený míč v pádu přestřelil, hlavičku Doška o sedm minut později stačil brankář Hauzr vyrazit a ve 30. minutě Pavlíkově dalekonosné střele chyběla přesnost. Liberec se k útočení příliš nedostával a zatáhl se na vlastní polovinu. Za celý poločas hosté nevyslali ani jednu přímou střelu na branku.

Tlak Brňanů po změně stran ještě zesílil. Do útočných akcí se začal zapojovat i obránce Trousil, s jehož střelou z úhlu ve 49. minutě měl brankář Hauzr problémy a stačil ji jen vyboxovat. Rychlé protiútoky Liberce do otevřené obrany ale hrozily nebezpečím. Největší krizi měli Brňané v 54. minutě, kdy obránce Janů nejdříve vyzkoušel střelou z levé strany Bureše a v téže minutě Dort při pokusu o přehození brněnského brankáře trefil břevno.

Po Střeštíkově rohovém kopu liberecký Bílek stáhl v 63. minutě Dvorníka a rozhodčí Jech nařídil penaltu, kterou proměnil Pavlík. Po inkasované brance se sice hosté na chvíli vytáhli z obranné ulity, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak Brňané ještě v závěru měli další slibnou příležitost, když rychlonohý Došek unikl soupeřovým zadákům a jeho střela skončila na břevně. Teprve v nastavení se podařilo střídajícímu Balážovi překonat brankáře Hauzra brankou ze hry a tím definitivně pečetil plný bodový zisk.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články