Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Real chce prolomit prokletí jménem Lyon

Praha - Na jednoho z nejméně oblíbených soupeřů narazí dnes fotbalisté Realu Madrid v Lize mistrů, v rámci 3. kola základních skupin vyzvou na svém hřišti Olympique Lyon. Francouzský celek v minulosti ukázal, že to na "Bílý balet" umí, protože z osmi zápasů prohrál jediný. Přímý přenos nabídne od 20:30 ČT4 a web sportživě.cz. Na svou první výhru čekají oba manchesterské celky, které potřebují porazit Villarreal a Otelul Galati, aby zvýšily své šance na postup. Bayern Mnichov bude v Neapoli hájit dvanáct zápasů trvající neprůstřelnost.

Hráči Realu Madrid se radují z gólu
zdroj: AP

Real Madrid se v posledních letech střetává s Lyonem častěji než s kýmkoliv jiným. Od roku 2005 půjde již o devátý vzájemný zápas a až do letošního března čekal Real na výhru marně. Z prvních sedmi duelů vyhrál tři Lyon a čtyři skončily remízou. V březnu však Real v odvetě osmifinále výhrou 3:0 noční můru jménem Lyon zaplašil, což chce v úterý potvrdit. Pomoci by k tomu měl i útočník Gonzalo Higuaín, který má životní formu. Za poslední dva týdny dal už tři hattricky. Navíc je v týmu bývalý střelec Lyonu Karim Benzema.

Neapol se ve skupině A pokusí ukončit neprůstřelnost brankáře Bayernu Mnichov Manuela Neuera. Ten neinkasoval už 12 zápasů za sebou a 1108 minut, čímž vytvořil nový rekord bavorského klubu. Italský celek chce dokázat, že umí hrát s předními evropskými velkokluby. V italské lize sice vyhrál zatím jen tři zápasy, ale z toho dva s oběma silnými milánskými celky Interem a AC. Navíc doma od svého loňského návratu do evropských pohárů Neapol neprohrála ani jeden ze šesti domácích zápasů a neinkasovala v nich ani gól.

V Bayernu ale nepochybují o prodloužení rekordní série. "V současnosti hrajeme fotbal, který není k vidění každý den. Celý tým podává své nejlepší výkony jak v útoku, tak v obraně," pochválil svěřence kouč Jupp Heynckes, který byl jako trenér u toho, když se Bayern utkal naposledy s Neapolí v semifinále Poháru UEFA v sezoně 1988/89. Italský klub tehdy doma vyhrál 2:0 a venku remizoval 2:2.

V druhém utkání skupiny A změří síly Manchester City a Villarreal. Pro anglický celek jde o velmi důležitý zápas, ve kterém potřebuje zvítězit. Po dvou kolech má totiž na kontě pouhý bod a další ztráta by mu výrazně zkomplikovala boj o postup. "Pokud chceme postoupit, musíme porazit Villarreal. Ze zbylých čtyř zápasů potřebujeme deset bodů," prohlásil trenér City Roberto Mancini, který už bude mít k dispozici uzdraveného útočníka Sergia Agüera. Utkání bude rozhodovat český sudí Pavel Královec.

Radost hráčů United
zdroj: AP autor: Jon Super

Kromě City na svou první výhru ve skupině čeká i manchesterský rival United. Ten sice v anglické lize bojuje o čelo tabulky, ale v Lize mistrů jen remizoval s Benfikou Lisabon i Basilejí. Proto nyní musí vyhrát na půdě rumunského mistra Otelulu, aby se nedostal pod velký tlak před odvetnými zápasy. "Skupina se nevyvíjí podle našich představ. Ale ještě není čas na paniku," řekl trenér United Alex Ferguson. Manchesteru se ještě nestalo, aby ve skupině Ligy mistrů nevyhrál ani jeden z prvních tří duelů.

Prestižní souboj čeká na českého stopera Davida Rozehnala, jehož Lille se představí doma proti Interu Milán. Italský vítěz Ligy mistrů z roku 2010 se dosud v sezoně trápí a vyhrál jen dva z osmi soutěžních zápasů, nyní se potřebuje chytit na půdě úřadujícího francouzského šampiona. Inter sehraje stý zápas v Lize mistrů, což se dosud povedlo jen deseti jiným klubům.

Kromě Rozehnala se může představit na hřišti také Ondřej Čelůstka, jehož Trabzonspor nastoupí v Moskvě proti CSKA, jemuž chybí zraněný Tomáš Necid. Radoslav Kováč by se mohl objevit v sestavě Basileje proti hostující Benfice. Švýcarského mistra povede dočasný trenér Heike Vogel, který nahradil Thorstena Finka, jenž odešel do Hamburku.

Program středečních zápasů 3. kola fotbalové Ligy mistrů:

Skupina A:

20:45 Manchester City - Villarreal, Neapol - Bayern Mnichov.

Skupina B:

18:00 CSKA Moskva (Necid - zranění) - Trabzonspor (Čelůstka),

20:45 Lille (Rozehnal) - Inter Milán.

Skupina C:

20:45 Otelul Galati (Buchta) - Manchester United, Basilej (Kováč) - Benfica Lisabon.

Skupina D:

20:45 Dinamo Záhřeb - Ajax Amsterodam, Real Madrid - Lyon.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články