Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čáslav se Znojmem opět remizovala, Most přehrál Spartu B

Čáslav - Čáslavští fotbalisté remizovali v devátém kole druhé ligy se Znojmem 1:1. Obě branky od sebe v úvodu druhé půle dělily jen dvě minuty, na vedoucí gól domácího Voltra záhy odpověděl Vašíček. Ve třetím vzájemném duelu těchto soupeřů se tak zrodil třetí nerozhodný výsledek. V utkání předposledního s posledním celkem vyhrál domácí Most nad béčkem pražské Sparty 4:2 a ukončil pětizápasovou šňůru porážek. V dresu Baníku řádil především makedonský útočník Danoski, který v prvním poločase nastřílel čistý hattrick. Most se posunul na čtrnácté místo.

Fotbal
zdroj: Isifa

V 10. minutě se zrodila první velká šance: Voltr si to z levé strany namířil do pokutového území a míč posunul před malým vápnem volnému Fikejzovi. Ten však bránu přestřelil. S přibývajícími minutami se hra vyrovnala a Ducheček v 20. minutě musel řešit útok Pacandy s Hnaníčkem. Větší příležitost si ale vypracovali znovu Čáslavští, ovšem po Hečkově centru hlavičkoval Voltr jen do břevna a Hejný poslal odražený míč jen do rukou gólmana Hrubého.

Druhou půli začali lépe domácí. V 52. minutě Voltr zakroutil trestný kop za zeď a mohl se radovat z vedoucího gólu. Znojemští ale už po dvou minutách vyrovnali: přetažený centr vrátil Okleštěk před bránu, kde se prosadil Vašíček.

Výsledky 9. kola druhé fotbalové ligy:

Most - Sparta Praha B 4:2 (3:0)

Branky: 20.,24. a 45.+1 Danoski, 70. Oboya - 55. Mareš, 74. Slepička. Rozhodčí: Ondráš - Peřina, Štěrba. ŽK: Bednář, Schut - Sus. ČK: 72. Ruseckij (Most). Diváci: 965.

Čáslav - Znojmo 1:1 (0:0)

Branky: 52. Voltr - 54. Vašíček. Rozhodčí: Možíš - Marek, Paták. ŽK: Kunášek - Vašíček, Trnovec, Lacko. Diváci: 607.

Čáslavští chtěli strhnout vítězství na svou stranu, přitom ale otevírali obranu. V 82. minutě vypadal nebezpečně Juklův trestný kop, ale i následný brejk, při kterém musel Ducheček vyběhnout proti Zifčákovi. V 85. minutě Džafičovu tvrdou ránu z pravé strany znojemský brankář jen vyrazil, jenže dotírajícího Voltra odclonil Trnovec.

Most unikl ze sestupového pásma

Sparta B nezačala duel s Mostem špatně a v úvodní dvacetiminutovce byla aktivnějším týmem. Poté se však o slovo přihlásil Danoski a v rozmezí pěti minut vstřelil dva góly. Těsně před přestávkou pak Severočeši předvedli parádní souhru celého týmu. Hofmann odcentroval, Danoski si pohrál s obranou a křížnou střelou zavěsil potřetí.

Sparťané po přestávce posílili ofenzivu a po deseti minutách snížili. Mareš si položil brankáře Pokorného, po něm i dva obránce na malém vápně a poslal míč do prázdné branky. Domácí ale po bleskovém brejku znovu udeřili. Oboya šel od poloviny hřiště sám na Kamenára a se štěstím propasíroval míč mezi jeho nohama do sítě. Pak dostal červenou kartu za oplácení domácí Ruseckij a hostující Slepička vzápětí snížil na 2:4. Sparta ve zbytku utkání sice měla převahu, ale další gól už nepřidala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články