Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ferguson po duelu s Basilejí: Ztratili jsme koncentraci

Manchester (Velká Británie) - Fotbalisté Manchesteru United zatím v nové sezoně spolu s městským rivalem City kralují anglické lize, ale v úterý večer byli v Lize mistrů krůček od obrovské ostudy. "Rudí ďáblové" po zápase s průměrnou Basilejí dlouho nechtěli uvěřit tomu, že na takřka nedobytném Old Trafford během pouhých osmnácti minut druhé půle inkasovali tři góly a přišli o dvoubrankové vedení z prvního poločasu. I když se jim nakonec v poslední minutě podařilo aspoň srovnat, remízu 3:3 brali téměř jako porážku.

Utkání Manchester United - Basilej
zdroj: AP

"Ztratili jsme koncentraci," zlobil se po zápase kouč United Alex Ferguson. Hráče v přestávce za stavu 2:0 upozorňoval, aby druhý poločas nepodcenili, ale marně. "O poločase jsem v kabině říkal, že musíme zápas dohrát stejně jako první půli. Hráčům jsem připomínal, že si soupeř dokázal v prvním poločase vytvořit několik skvělých šancí, ale stejně jsme byli málo obezřetní," prohlásil Ferguson.

Manchester do úterního večera prohrál doma v Lize mistrů jediný z posledních 32 zápasů, ale proti Basileji se jeho skvělá bilance nečekaně otřásala v základech. Anglický favorit na celkové vítězství v soutěži byl minutu od první porážky na Old Trafford za posledních 17 měsíců.

Utkání Manchester United - Basilej
zdroj: AP

"Byl to trochu šok, když najednou prohráváte 2:3, přestože jste předtím vedli 2:0. Ztratit tenhle zápas by pro nás nebyla dobrá vizitka. Sice jsme dokázali srovnat, ale přesto to cítíme trochu jako prohru. Neexistují žádné omluvy, prostě jsme ten zápas zahodili. Jako bychom to ani nebyli my," podivoval se záložník Michael Carrick.

United si zkomplikovali pozici ve skupině C. Po úvodní remíze na hřišti Benfiky Lisabon znovu získali jen bod a před dvěma zápasy s outsiderem z Rumunska Otelul Galati jsou až třetí. "V mnoha směrech to pro nás je budíček. Sice jsme to v závěru zachránili, ale dostat tři góly doma... Obrana a záloha musejí hrát na téhle úrovni s větší koncentrací," řekl Ferguson.



Basilej se radovala z jednoho z největších úspěchů v klubové historii a vděčila za něj jmenovcům Alexanderu a Fabianovi Freiovým, kteří mezi 58. a 76. minutou obstarali šokující obrat skóre. "Pro tuhle noc jsme švýcarskými hrdiny, byl to úžasný týmový výkon," rozplýval se kapitán Marco Streller.

Klíčové podle něj bylo, že Basilej nepřijela do Manchesteru jen bránit. Dokládají to i závěrečné statistiky - hosté vyslali na domácí branku celkem 14 střeleckých pokusů a v držení míče dokonce obrovského favorita mírně předčili (53 procent). "Máme trenéra, který produkuje velmi ofenzivní fotbal. Před zápasem nám řekl, že jedeme do Manchesteru vyhrát," řekl Streller.

V poločase za nepříznivého stavu stále věřil, že Basilej skóre srovná. "Překvapilo mě, kolik okének bylo v obraně Manchesteru. Do tolika šancí se na Old Trafford normálně nedostanete. Sice jsme prohrávali 0:2, ale věřili jsme si. Potřebovali jsme dát gól - a tím jsme se dostali zpět do zápasu," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články