Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Plzeň bude dohánět ztrátu, Hradec chce skórovat

Praha - Po dlouhé reprezentační přestávce se skoro po dvoutýdenní pauze znovu rozjede kolotoč fotbalové ligy. Dnes jsou na programu dvě předehrávky a pozornost bude upřena především do Olomouce, kde se před úterním vstupem do základní skupiny Ligy mistrů představí šampion z Plzně. Západočeši nabrali po pěti kolech osmibodové manko na vedoucí Spartu a každá další ztráta už by pro ně mohla být kritická. V druhém duelu se Hradec Králové pokusí na Julisce proti nováčkovi Dukle Praha zastavit třízápasovou sérii bez vstřelené branky.

Ilustrační foto

Plzeň má na Hané co napravovat, zápas proti Spartě jí nevyšel výsledkově ani herně. Západočeši věří, že porážku 0:2 odčiní. "Víme, že momentálně v ligové soutěži jsme v bodovém zisku trošku za očekáváním. Do Olomouce jedeme s tím, že se nechceme vracet s prázdnou," uvedl plzeňský kouč Pavel Vrba.



Také Olomouc na startu sezony dohání ztrátu, byť na rozdíl od Viktorie ještě v tomto ročníku neprohrála. Jenže devítibodový odečet za údajnou korupci, proti němuž se nakonec Sigma neodvolala, srazil klub až na dno tabulky a teprve v minulém kole se Hanáci dostali z minusových bodů na nulu.

Na souboj s úřadujícím mistrem se v Olomouci hodně těší. Sigmě se totiž proti Plzni doma daří - z posledních devíti vzájemných ligových zápasů na Andrově stadionu vyhrála Viktoria jen jednou a ve 30. kole minulé sezony tam už jako jistý šampion přišla o jarní ligovou neporazitelnost.

V druhém duelu se Dukla i Hradec pokusí ukončit sérii porážek, oba týmy shodně třikrát po sobě nebodovaly. Východočeši již 273 minut neskórovali, přitom šancí mají vždy dost. "Musíme být schopni realizovat proměnění šancí, které si vypracujeme. Ve všech utkáních, které jsme v poslední době bodově nezvládli, jsme si vypracovali dostatek šancí k tomu, abychom v těch daných utkáních získali minimálně bod," mínil hradecký kouč Václav Kotal.

Dukla ví, že si v domácích utkáních nesmí dovolit ztrácet. "Zápas určitě chceme výsledkově zvládnout. V tabulce pravdy máme minus pět bodů a domácí ztráty se pak těžko dohánějí," prohlásil kouč Luboš Kozel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články