Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fotbalisté AC Milán vyhráli klubové mistrovství světa

Jokohama (Japonsko) - Fotbalové mistrovství světa klubů vyhrál AC Milán. Vítěz Ligy mistrů ve finále v Jokohamě porazil argentinské mužstvo Boca Juniors 4:2. Český reprezentant Marek Jankulovski se tak mohl radovat z další cenné trofeje, třebaže se dnes na hřiště nedostal.

AC Milán - Celtic Glasgow
zdroj: AP autor: ANTONIO CALANNI

AC Milán vyhrál předchůdce MS klubů třikrát, naposledy získal Interkontinentální pohár v roce 1990. Dnes ho nasměroval k vítězství Filippo Inzaghi, který v 21. minutě vstřelil první gól zápasu a v druhé půli také skóre na milánské straně završil.

Boca sice rychle vyrovnala, ale začátek druhého poločasu jí vůbec nevyšel. Během úvodní čtvrthodiny si italský soupeř vybudoval dvoubrankový náskok, když se nejprve trefil Nesta a krátce po něm i držitel letošního Zlatého míče pro nejlepšího hráče světa Brazilec Kaká.

Po vyloučení Kaladzeho pak vítěz Ligy mistrů ještě inkasoval v oslabení, poslední změna stavu nastala po vlastní brance Ambrosiniho. Ani Boca ale nedohrála v plném počtu, v závěru totiž dostal červenou kartu i střídající Ledesma.

Milán tak argentinskému soupeři oplatil finálovou porážku, kterou na témže stadionu utrpěl před čtyřmi lety. Tehdy se hráči Boky Juniors radovali po penaltovém rozstřelu.

Jankulovski po operaci kolena odehrál v semifinále proti Urawě Red Diamonds 80 minut, dnes ho však trenér Carlo Ancelotti na trávník neposlal.

Výsledek - finále:

AC Milán - Boca Juniors 4:2 (1:1)

Branky: 21. a 70. Inzaghi, 50. Nesta, 61. Kaká - 23. Palacio, 85. vlastní Ambrosini. Rozhodčí: Rodriguez (Mex.). ČK: 77. Kaladze - 88. Ledesma. Diváci: 68.263.

Sestavy:

Milán: Dida - Bonera, Nesta, Kaladze, Maldini - Gattuso (65. Emerson), Pirlo, Ambrosini - Kaká, Seedorf (87. Brocchi) - Inzaghi (76. Cafú). Trenér: Ancelotti.

Boca: Caranta - Ibarra, Maidana, Paletta, Rodriguez - Gonzalez (67. Ledesma), Battaglia, Banega, Cardozo (68. Gracian) - Palermo, Palacio. Trenér: Russo.

O 3. místo:

Urawa Red Diamonds - Etoile Sahel 2:2 (1:1), na pen. 4:2

Branky: 35. a 70. Washington - 5. Fredž z pen., 75. Širmítí. Rozhodčí: O'Leary (N. Zél.). Diváci: 53.363.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články