Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Arsenal po 11 letech doma podlehl Liverpoolu

Londýn - Fotbalisté Liverpoolu porazili ve 2. kole anglické ligy Arsenal 2:0 a na jeho hřišti zvítězili poprvé od února 2000. Domácí, v jejichž sestavě chyběl zraněný reprezentační kapitán Tomáš Rosický, museli odehrát posledních dvacet minut bez vyloučeného defenzivního záložníka Emmanuela Frimponga. Zatímco hosté napravili domácí remízu 1:1 se Sunderlandem, "Kanonýři" v Premier League zůstávají bez vítězství i vstřelené branky.

Radost hráčů Liverpoolu
zdroj: AP

Arsenalu scházela pro zranění celkem šestice hráčů včetně Tomáše Rosického a potrestaní Gervinho s Alexem Songem. Vyrovnané utkání se zlomilo v 70. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu teprve devatenáctiletý Frimpong. Liverpool začal okamžitě dominovat a za osm minut početní výhodu využil. Vlastní branku si vstřelil záložník Aaron Ramsey, jehož při odkopu nešťastně trefil obránce Ignasi Miquel. V poslední minutě přidal pojistku střídající kanonýr Luis Suárez, který se trefil i v úvodním kole.

Chelsea bez zraněného brankáře Petra Čecha otočila utkání s West Bromwichem a porazila ho 2:1. Vítězný debut před domácími diváky se povedl novému trenérovi "Blues" Andrému Villasovi-Boasovi. Hosty poslal na Stamford Bridge do překvapivého vedení ve čtvrté minutě útočník Shane Long. Blues nečekaný vývoj zápasu zaskočil a jen díky pozornému Hiláriovi už v první půli neinkasoval. Po přestávce se však hráči Chelsea vzpamatovali, v 53. minutě nejprve po tečované křížné ráně vyrovnal Nicolas Anelka a šest minut před koncem vstřelil vítězný gól další francouzský ofenzivní fotbalista Florent Malouda.

Anglická fotbalová liga - 2. kolo: Sunderland - Newcastle 0:1 (62. R. Taylor), Arsenal - Liverpool 0:2 (78. vlastní Ramsey, 90. Suárez), Aston Villa - Blackburn 3:1 (12. Agbonlahor, 25. Heskey, 67. Bent - 52. Pedersen), Everton - QPR 0:1 (31. Smith), Swansea - Wigan 0:0, Chelsea - West Bromwich 2:1 (53. Anelka, 84. Malouda - 4. Long).

Omlazený Hamburk utrpěl debakl 0:5 na Bayernu

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný dostal ve 3. kole německé ligy od střelců Bayernu pět branek a se svými spoluhráči v Mnichově utržil debakl 0:5. Hamburku se nepovedl vstup do sezony a po třetím utkání má na kontě jediný bod, Drobný ve třech duelech inkasoval už desetkrát. Tříbrankový náskok bavorskému velkoklubu zajistili už během prvního poločasu stoper Daniel van Buyten a křídelní záložníci Franck Ribéry s Arjenem Robbenem, po přestávce se premiérovým gólem v sezoně prosadil nejlepší střelec minulého ročníku Mario Gómez a střídající Ivica Olič.

Reprezentant Michal Kadlec znovu výrazně přispěl k vítězství Leverkusenu. Dalekonosnou ránu českého krajního beka ve Stuttgartu proměnil dorážející útočník Stefan Kiessling ve vítězný zásah. Mistrovský Dortmund si poradil s Norimberkem a na Vestfálském stadionu porazil 2:0. V útoku hostů se tentokrát neprosadil Tomáš Pekhart. Mezi střelce se zapsali Robert Lewandowski a Kevin Grosskreutz. Stoper Pavel Krmaš odehrál celé utkání v dresu Freiburgu, který v Brémách prohrál 3:5. Hosté ještě v 84. minutě stačili vyrovnat na 3:3, ale hráči Werderu v úplném závěru zvrátili zápas ve svůj prospěch.

Německá fotbalová liga - 3. kolo: Augsburg - Hoffenheim 0:2 (5. Babel, 75. Salihovič), Bayern Mnichov - Hamburk 5:0 (13. Van Buyten, 17. Ribéry, 34. Robben, 56. Gómez, 80. Olič), Brémy - Freiburg 5:3 (30. Fritz, 34. Pizarro, 65. Arnautovic, 87. Hunt z pen., 90.+3 Wesley - 7. a 48. Cissé, 84. Reisinger), Dortmund - Norimberk 2:0 (50. Lewandowski, 80. Grosskreutz), Stuttgart - Leverkusen 0:1 (28. Kiessling), Kolín nad Rýnem - Kaiserslautern 1:1 (19. Jajalo - 17. Iličevič).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články