Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Barcelona porazila Real Madrid a získala Superpohár

Barcelona – Potřetí za sebou získali fotbalisté Barcelony španělský Superpohár, když dnes porazili v domácím odvetném zápase úhlavního rivala Real Madrid 3:2. Největší podíl na zisku již celkově desátého španělského Superpoháru měl držitel Zlatého míče Lionel Messi, který vstřelil dva góly a na třetí přihrál. První duel skončil nerozhodně 2:2. 

Fotbalisté Barcelony potvrdili, že se jim na Nou Campu ve slavném El Clásiku daří. Doma s Realem neprohrála popáté po sobě. Tentokrát se gólově prosadila už po čtvrthodině, kdy Messi vyslal skvostnou kolmici za obranu na nabíhajícího Iniestu a ten obloučkem obstřelil Casillase. Real vzápětí vyrovnal díky Ronaldově teči, ale ještě do poločasu vrátil katalánskému klubu vedení jemnou střelou přes hostujícího brankáře Messi.

Po přestávce se španělský mistr a vítěz Ligy mistrů až příliš zatáhl a osm minut před koncem o svůj náskok nad držitelem domácího poháru přišel. Po závaru dotlačil míč za Valdése Benzema. Jenže v 88. minutě znovu našel odpověď nepolapitelný Messi a přesnou střelou rozhodl. V té době už byla na hřišti čerstvá barcelonská posila z Arsenalu střídající Cesc Fábregas a právě po faulu na něj dostal v nastavení červenou kartu hostující Marcelo. Ostrý zákrok rozpoutal nesportovní strkanici u obou laviček, po které ještě vyloučil sudí domácího Villu a Özila z Realu.

Po zápase se trenér Realu José Mourinho nechtěl k závěrečné mele vracet a jen hodnotil hru. "Kdybychom tvrdili, že jsme spokojení, a přitom nevyhráli trofej, tak bychom byli pokrytci," prohlásil. "Vývoj zápasu ale byl dobrý a v obou duelech jsme předvedli solidní hru," dodal portugalský kouč. Jeho protějšek Pep Guardiola vyzdvihl u svých svěřenců "nadlidské úsilí", které ve středu večer předvedli. "Protože nám pár hráčů chybělo a ti ostatní mají daleko k ideální formě, včetně Messiho. Přesto jsme vyhráli, takže hráčům patří pochvala za snahu a jejich charakter," řekl.

Barceloně to ale oslavy nijak nepokazilo a před devadesáti devíti tisíci diváků se mohla radovat z první trofeje v nové sezoně. Za osm dní mohou svěřenci kouče Guardioly získat další pohár, pokud ve finále evropského Superpoháru proti vítězi Evropské ligy porazí portugalské Porto.

Odvetný zápas španělského fotbalového Superpoháru:

FC Barcelona - Real Madrid 3:2 (2:1)

Branky:45. a 88. Messi, 15. Iniesta - 20. Ronaldo, 82. Benzema. ČK: 90.+4 Villa - 90.+3 Marcelo, 90.+4 Özil. První zápas: 2:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články