Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sparta vyzve rumunskou Vaslui

Nyon - Fotbalisté Sparty se o účast v základní skupině Evropské ligy utkají s třetím týmem rumunské ligy FC Vaslui. Pražský celek začne dvojzápas na půdě soupeře 18. srpna, odveta se bude hrát o týden později na Letné. Rozhodl o tom dnešní los v Nyonu.

Vaslui patří k aktuální rumunské špičce. V uplynulé sezoně skončila v tabulce třetí se ztrátou pouhých pěti bodů na mistrovský celek Otelul Galati. Hlavní oporou je brazilský útočník Adailton, který má zkušenosti z francouzské i italské ligy.

V mnohonárodnostním kádru Vasluie jsou celkem čtyři Brazilci, ale také Nigerijec, Ghaňan, Srbové, Bulhar, Litevec, Bosňan, bývalý reprezentant Portugalska do 21 let Hugo Luz i Slovák Pavol Farkáš.

S týmem založeným teprve před devíti lety má zkušenosti druhý z pražských celků Slavia. Ta na Vaslui narazila v 1. kole Poháru UEFA v roce 2008 a po velkém boji postoupila jen zásluhou branky vstřelené na půdě soupeře. Vaslui byla nasazena místo zkrachovalého Temešváru do 3. předkola Ligy mistrů, kde narazila na Twente Enschede. Venku s ním prohrála 0:2, doma pak sice vybojovala bezbrankovou remízu, ale přesto spadla do Evropské ligy. Ze sedmi domácích zápasů v evropských pohárech ještě nikdy neprohrála. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sparťanské ohlasy na los

Sparťané tuší nepříjemného soupeře

Erich Brabec, sparťanský obránce

"Podvědomě jsem tušil, že na nás i teď vyjde Vaslui. Na zápasy s nimi mám dobré vzpomínky, protože jsme postoupili dál, ale byl to nepříjemný soupeř. Dobře si ty souboje i s odstupem vybavuju. Ani teď to nebude žádná procházka."

První trenér Sparty Martin Hašek má o týmu Vaslui vysoké mínění, ale těšilo jej i to, že se Sparta v EL vyhne třeba bundesligovému Hannoveru, který byl dalším z možných soupeřů. "Trochu jsem myslel na to, že bychom mohli dostat třeba švýcarský Thun, i když to žádný reálný základ nemělo. Máme Vaslui, což není žádný lehký soupeř, ale víc nepříjemný by ještě mohl být Hannover. O síle Vasluie mluví i to, že v silné rumunské lize skončili třetí," připomněl Hašek, že se soupeř Sparty dostal do 3. předkola Ligy mistrů, ale ve středu vypadl s nizozemským Twente Enschede.

S kolegy rozeberou i červencový vzájemný přípravný duel ze soustředění, v němž Pražané remizovali 1:1. "Ten zápas jsme si už rozebrali dřív, ale spíš jsme se soustředili na naši hru. Teď si ten záznam pustíme znovu a pozornost upřeme už na Vaslui," uvedl Hašek.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články