Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Kádr Žižkova prochází změnami, přišli dva Slováci

Praha – Velkými změnami prochází před nadcházející sezonou kádr žižkovských fotbalistů. Trenér Martin Pulpit během přípravného období otestoval přibližně dvě desítky hráčů a spolu s vedením z nich vybral deset nových tváří. Většina posil přichází pod pražskou televizní věž na roční hostování, na přestup získal ligový nováček dva Slováky, záložníka Petera Ďuricu a stopera Tomáše Peciara.

Třiadvacetiletý Peciar míří na Žižkov z prvoligového Trenčína. Urostlý zadák měří 193 centimetrů a jeho předností je hra hlavou. Ďurica přichází z třetiligového Baníku Ružiná a vedle záložní řady může nastupovat také v útoku.

Další noví hráči budou ve Viktorii hostovat do konce sezony. Z Liberce angažoval nováček chorvatského útočníka Mateje Sivriče, ze Slovácka beka Jaroslava Starého a makedonského útočníka Ilju Nestorovského, z Mostu záložníka Lukáše Schuta a z Mladé Boleslavi obránce Petra Macha.

Již na začátku přípravy oznámil Žižkov příchody sparťanského záložníka Zdeňka Folprechta, mosteckého beka Kevina Lafrance a středopolaře Daniela Bartla z Hlučína, kterého získali Pražané na přestup. Hostování na Žižkově si prodlouží záložníci Petr Zapalač z Ostravy a Jan Bořil z Mladé Boleslavi.

Je nám líto, video expirovalo.
Před fotbalovou Gambrinus ligou

Sedmička fotbalistů naopak kádr pražského týmu opouští. Odešli záložník Jan Novotný, střelec Miroslav Markovič, zkušený útočník Jiří Mašek a obránci Jan Zawada, Michal Kropík, Adam Mójta a Jakub Brabec.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články