Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finále LM uvidí v roce 2013 opět Wembley

Nyon - Finále Ligy mistrů se bude v roce 2013 při příležitosti 150. výročí anglické Fotbalové asociace hrát stejně jako letos na londýnském stadionu Wembley. UEFA také rozhodla o dějišti finále Evropské ligy, které se za dva roky uskuteční v Amsterodamu. Finále Ligy mistrů se podruhé během tří let vrátí do stejného města poprvé v historii. Wembley už však během krátké doby prestižní zápas kdysi hostilo - v letech 1968 a 1971. "Může to vypadat výjimečně, ale myslím, že je důležité, abychom respektovali takové výročí fotbalu," uvedl prezident UEFA Michel Platini.

Za rok bude duel hostit Mnichov. V letošním finále ve Wembley Barcelona porazila 3:1 Manchester United. Organizace londýnského utkání udělala na Platiniho obrovský dojem. Stinnou stránkou z pohledu fanoušků byla vysoká cena vstupenek v rozmezí od 150 do 300 liber (zhruba 4 100 až 8 200 korun), za což se šéf UEFA omluvil. 

Amsterodam Arena uvidí druhý zápas o triumf v evropském poháru v historii. V roce 1998 hostila finále Ligy mistrů, v němž Real Madrid porazil 1:0 Juventus Turín.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články