Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

První titul v Plzni fandové oslavili bez větších potyček

Plzeň - Náměstí Republiky v Plzni se včera večer proměnilo v místo bujarých oslav. Západočeská metropole totiž dlouho do noci slavila úspěch fotbalistů Viktorie. Ti totiž získali první ligový titul v historii. Symbolicky se tak navíc stalo v roce, kdy slaví Viktoria sto let od svého založení. Šampaňské a tisíce litrů piva tekly proudem. 

Zhruba tři tisíce fanoušků fotbalové Viktorie měly poprvé možnost sledovat zápas nejen na stadionu, který byl zaplněný do posledního místa, ale i na náměstí Republiky. Nálada tady byla výtečná. Dvě hodiny po vyhraném zápase se však ještě zlepšila. Za svými fandy totiž oslavovat dorazili i hráči Viktorie Plzeň. 

Žádné velké problémy bujaré oslavy nepřinesly

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Jana Dvořáka

Policejní mluvčí Simona Čejková:

"Dva strážníci se snažili uhasit požár v centru města a jeden z nich zaběhl do hospody pro vodu. Tam byl napaden židlí do hlavy. Podezřelý třiadvacetiletý muž je v cele předběžného zadržení."

Až na napadení městského strážníka židlí v restauraci, zapálený billboard a menší úrazy hlavy na stadionu, které museli v sobotu večer řešit policisté, oslavy probíhaly poklidně. "Včera večer jsme zasahovali jen u menšího požáru billboardu na Americké třídě, který byl za tři minuty uhašen," uvedl řídicí důstojník hasičů. "Všechno bylo v pořádku, noc ze soboty na neděli se nelišila od jiných," řekla sestra jediné záchytky v kraji. "Proti jiným dnům a nocím nebylo případů výrazně více," potvrzuje mluvčí krajské záchranky Lenka Ptáčková.

Plzeňští fotbalisté byli v čele tabulky drtivou část sezóny, poslední krok pak udělali dnešní výhrou nad Baníkem Ostrava v poměru 3:1. Druhé Spartě tak už nepomohla ani výhra 3:1 v Ústí nad Labem. Ani zklamaní fandové ostravského Baníku však podle Čejkové nedělali problémy, i když byl zápas vyhodnocen jako rizikový. Hlavní skupinu policie doprovodila z vlakového nádraží na stadion. Těsně po zápase však musela policie použít na plzeňské fandy donucovací prostředky a slzný plyn, protože se chtěli dostat z hlediště na hrací plochu ještě v době, kdy tam byli hráči a rozhodčí a přitom demolovali zařízení stadionu. Hlídky předaly několik mužů k ošetření zdravotníkům. "Ihned poté už byl klid," dodala.

Fanoušci si domů odnášeli kousky stadionu

Řada fanoušků, kteří sledovali utkání na vyprodaném stadionu, si z něj odnášela domů vytrhané kusy trávníku, brankových sítí i sedaček z tribuny. Měli to povolené od klubu i radnice, protože na městském stadionu ve Štruncových sadech bude nyní pokračovat rozsáhlá přestavba.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články