Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Další překážkou pro Plzeň v boji o titul je Mladá Boleslav

Praha - Fotbalisté Viktorie Plzně narazí v 27. kole první ligy na další velkou překážku v cestě za vytouženým titulem. Vpodvečer hostí doma Mladou Boleslav, která už dokázala Západočechy v této sezoně třikrát porazit, z toho dvakrát v Ondrášovka Cupu. Důležitý zápas v boji o záchranu pak sehrají Ústí nad Labem a Příbram. Přímý přenos zápasu Plzeň – Mladá Boleslav nabídne ČT4 a web Sportživě.cz.

Podle trenéra Pavla Vrby je třeba, aby se jeho hráči dokázali na zápas psychicky připravit. "Odmítám dohady o naší slabší fyzické kondici, které podle některých expertů stály za našimi posledními ztrátami. V této chvíli je všechno především o hlavě," řekl Vrba, podle kterého existuje šance, že už nastoupí zraněný kapitán Pavel Horváth. Plzeň bude hájit sérii 26 domácích zápasů bez porážky, ale s vědomím, že s Mladou Boleslaví už čtyřikrát v řadě prohrála. Z toho třikrát v této sezoně. Nejprve na její půdě padli po přestřelce 3:4, následně ve čtvrtfinále poháru prohráli dvakrát 1:2.

Trenér Mladé Boleslavi Karel Stanner si však nemyslí, že poslední výsledky budou pro Středočechy představovat výhodu. "Že jsme je teď poráželi, nic neznamená, to je historie. V sobotu to bude nové utkání, ve kterém Plzeň potřebuje potvrdit první místo v tabulce a my se jí to budeme snažit maximálně ztížit," uvedl Stanner. Postrádat bude kvůli žlutým kartám hned dva středové záložníky Procházku a Opielu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozvánka na Gambrinus ligu

Jablonec si chce zajistit třetí místo

Třetí místo a postup do Evropské ligy si může v podstatě zajistit Jablonec, který hostí Baník Ostrava, tedy soupeře, s nímž doma už pět let neprohrál. "Dokud nemáme definitivní jistotu třetího místa, musíme myslet jen na nejbližší zápas. Potřebujeme čtyři body a většinu z nich bychom chtěli získat už nyní. Až budeme mít jistotu třetího místa, pak teprve začneme myslet na další sezonu," řekl trenér Jablonce František Komňacký.

V boji o záchranu jsou na programu dvě důležitá utkání. Brno potřebuje naplno bodovat na hřišti Slovácka, které se však chce pomstít za podzimní debakl 0:7. Ve prospěch Brna hovoří statistika, podle níž Slovácko v posledních 12 ligových zápasech klub z moravské metropole neporazilo a navíc mu nedalo gól už 610 minut. Klíčový záchranářský souboj je na programu i v Teplicích, kde poslední Ústí nad Labem hostí čtrnáctou Příbram a v případě vítězství by se na ni dotáhlo na rozdíl jediného bodu. Pokud by naopak uspěla Příbram, bylo by Ústí téměř jistě prvním sestupujícím, neboť by tři kola před koncem ztrácela na záchranu už sedm bodů a navíc by měla horší vzájemné zápasy.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články