Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta chce výhrou nad Libercem dostat Plzeň pod tlak

Praha - Nejméně na den se mohou sparťanští fotbalisté přiblížit Viktorii Plzeň v ligové tabulce na jeden bod a znovu zdramatizovat napínavý souboj o mistrovský titul. K tomu musejí v páteční předehrávce 27. kola porazit na vlastním hřišti rozjetý Slovan Liberec. Sparta i Plzeň v předchozím kole zaváhaly nerozhodnými výsledky. Před týdnem nejprve Západočeši hráli v Brně 1:1, po nich Sparta v Teplicích klopýtnutí lídra nevyužila a vydřela remízu 2:2. Teď mohou Letenští v případě páteční výhry zabrnkat Plzni na nervy, protože by na ně ztráceli jen bod.

"Jsme si vědomi náskoku Plzně, ale Spartu vždy zdobilo, že bojuje do poslední chvíle, a letošní sezona nebude výjimkou. Pokud chceme naše naděje oživit, musíme doma s Libercem vyhrát," řekl před pátečním duelem letenský generální sportovní manažer Jozef Chovanec.

Hosté dávají najevo, že svoji kůži zadarmo nedají. "Nestaráme se o to, že můžeme míchat kartami ve hře o titul, každý si ho musí uhrát sám a my budeme hrát za Liberec. Máme za sebou vydařenou sérii, prodloužit ji na Spartě je pro nás o to větší výzvou. Nemáme se navíc čeho bát, naše poslední výsledky nebyly náhodné," vzkázal na Letnou kouč Petr Rada, který stejně jako jeho protějšek v minulosti trénoval národní tým.

Chovanec přišel v pondělí o gólmana Jaromíra Blažka a je pravděpodobné, že i v pátek se postaví do branky Daniel Zítka, jenž měl na Stínadlech prsty v obou inkasovaných gólech. Sparťané si budou muset dávat pozor i na žluté karty, protože sedm jejích hráčů bylo v průběhu ligy už třikrát napomínáno a další karta by znamenala stop pro další duel proti Bohemians 1905.

Vyzraje Sparta na houževnatou libereckou defenzivu?

Hosté neprohráli v lize šest utkání a s výjimkou dvou inkasovaných gólů v duelu s Teplicemi (6:2) dokázali vždy udržet čisté konto. O to složitější bude pro sparťanskou ofenzivu se prosadit. Chovanec má možnost využít znalosti Andreje Keriče, který do zimy v libereckém dresu hrával, ale třeba i pohody kanonýra Tomáše Pekharta. Ten se dostal znovu do hry o střelecký trůn a navíc po definitivním podpisu smlouvy s Norimberkem může hrát uvolněně.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Zítka - Kušnír, Brabec, Řepka, Pamič - Sionko, Vacek, Matějovský, Podaný - Pekhart, Kweuke.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Dočkal, Vácha, Gecov, Štajner, Breznaník - Nezmar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články