Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Amatéři z Kroměříže – nový postrach ligových týmů?

Mladá Boleslav - Ryze amatérský tým třetiligových fotbalistů z Kroměříže v Ondrášovka Cupu dál nahání hrůzu prvoligovým favoritům. Hanáci v dnešním úvodním semifinále uhráli překvapivou remízu 1:1 v Mladé Boleslavi a po vyřazení Brna mají i proti aktuálně pátému týmu Gambrinus ligy více než velkou šanci postoupit do finále – i přesto, že například většina kroměřížských hráčů si na dnešní zápas musela vzít v práci dovolenou.

Boleslavské příští úterý nečeká jednoduchá odveta ve městě, které zažívá fotbalovou horečku. "Dnešní remíza pro nás je výstraha," uvedl zaskočený boleslavský obránce Jan Kysela. V kroměřížském táboře naopak vládla euforie. "Zbláznili jsme celé město. Jsme v situaci, jakou nikdo z nás nezažil a možná už ani nezažije," radoval se po dnešním zápase v Mladé Boleslavi kapitán Kroměříže Ondřej Šilinger. "Remíza v Mladé Boleslavi je pro nás takové malé vítězství a v odvetě se může stát cokoliv. Třeba ale dostaneme pět gólů, třeba dokážeme zase překvapit," přemítal Šilinger.

Právě on si musel třeba vybrat v zaměstnání volno, aby mohl na dnešní zápas vyrazit. "V práci na můj fotbal nikdo nebere ohledy. Náš šéf mi ale problémy nedělá, navíc mám dost nevybrané dovolené z loňska," líčil s úsměvem Šilinger. Ten ještě dnes odpoledne cestou do Mladé Boleslavi s telefonem u ucha v klubovém autobuse prý řešil různé pracovní záležitosti.

Ondřej Šilinger, kapitán Kroměříže:

"Je to zvláštní, ale asi jsme pořád pro týmy z první ligy nečitelní a neznámí. A svoji roli hraje i to, že nás podceňují. Nikdo to neřekne, ale v hlavách to mít musí. My se na ně naopak vybičujeme."

V dnešním zápase, který měl v Mladé Boleslavi jasného favorita, papírové předpoklady neplatily. Nadšeně bojující Kroměříž laxně hrající boleslavské hráče zaskočila nezměrnou bojovností a nasazením, do úzkých se dostala až v závěru, kdy Středočeši dostali outsidera pod tlak. "Měli jsme i dost štěstí, na konci jsme mohli dostat třeba čtyři branky. Ale žijeme dál. Vezeme skvělý výsledek a lidi v odvetě nás doma poženou. Tam se už může stát cokoliv," radoval se útočník Jan Hromek, autor vyrovnávací branky.

Fotbalisté Kroměříže v posledních týdnech zpochybňují veškeré předčasné úvahy o souměřitelnosti profesionálních a amatérských týmů. Přitom ve své soutěži již tak oslnivé výkony nepodávají. V posledních čtyřech zápasech nedokázali vyhrát, naposledy o víkendu dostali čtyřbrankový příděl na hřišti Slovácka B.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články