Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Frustrovaný Mourinho: Jsme vyřazení, je to nesplnitelná mise

Madrid - Absolutní frustrace pohltila kouče Realu Madrid Josého Mourinha po porážce jeho týmu v úvodním semifinále Ligy mistrů 0:2 s Barcelonou. Portugalský kouč zuřil poté, co "Bílému baletu" zasadil oba gólové údery barcelonský hrdina Lionel Messi, který znovu využil početní výhodu svého týmu. Mourinho nechápal vyloučení Pepého v 60. minutě, po protestech byl vykázán na tribunu a asi dlouho nebude moci přijít na jméno čtveřici německých sudí v čele s hlavním Wolfgangem Starkem.

Mourinho se jen těžko smiřuje s tím, že šance jeho týmu pro odvetu v Barceloně jsou už mizivé. "Ano, jsme už vyřazení. Je to nesplnitelná mise. Kdybych (rozhodčímu) nebo na UEFA řekl, co si myslím a jak se právě cítím, moje kariéra dnes skončí," líčil po zápasu rozčilený Mourinho.

Kouč Realu nepřímo nařkl vedení "Barcy" z toho, že má nezvykle silnou pozici ve fotbalovém zákulisí. Mourinho připomněl odvetu semifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Barcelonou před dvěma lety, v němž norský sudí Övrebö upřel londýnskému klubu možná až čtyři penalty. Po letošním osmifinále se po duelu s Barcelonou zase cítil poškozený Arsenal, který si stěžoval na vyloučení Van Persieho po zakopnutí míče. "Děje se to neustále... Musí být těžké získat takovou sílu. Odkud to asi pochází?" ptal se Mourinho.

José Mourinho:

"Někdy jsem znechucený tím, v jakém světě žijeme. Když to takhle bude pokračovat dál, tak proti Barceloně opravdu nikdo nemá šanci."

Po středečním tradičně vyhroceném zápasu, který poznamenalo mnoho potyček a strkanic a v poločasové přestávce se do sebe oba týmy pustily při odchodu ze hřiště, v sobě prý Mourinho nosil velkou křivdu. "Znovu se ukázalo, že jsme bez šance. A já se ptám proč? Celý život s tou otázkou budu žít a věřím, že jednou dostanu odpověď," prohlásil Mourinho. "Ano, Barcelona je fantastická. Ale proč v zápase, který je vyrovnaný, (rozhodčí) tohle udělá? Ale on (rozhodčí) neodpoví. Pojede domů, protože se nemusí zpovídat vůbec nikomu," dodal nakvašeně.

Mourinho: Na Nou Camp pojedeme hájit svou hrdost

Mourinho se v předstihu obává, že Real je bez šance. I kvůli tomu, že ve středu ztratil distancované defenzivní hráče Pepého a Sergia Ramose. "Pojedeme tam hájit svou hrdost. Ale už bez Pepého, který nic neudělal. Bez Ramose, který nic neudělal. A s trenérem, který nemůže být na lavičce. Když dáme gól, stejně nás znovu zabijí," řekl Mourinho. Jeho prohlášení nezůstalo bez odezvy: začal se jimi zabývat právnický tým Barcelony, která si chce na portugalského kouče stěžovat u UEFA.

Hned po zápase spílali německému arbitrovi i hráči Realu. "Kdo rozumí fotbalu, tak ví, že to (vyloučení Pepého) nebylo ani na žlutou kartu," divil se při odchodu ze hřiště ofenzivní tahoun Realu Cristiano Ronaldo. "Pokaždé, když hrajete proti Barce a dotknete se jejích hráčů, padají na zem a křičí jako malé děti. Pořád se mluví o Barceloně, o její hře fair play, ale oni jsou od toho velmi daleko," přisadil si útočník Emmanuel Adebayor.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články