Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Plzeňský zkrat: Dva góly v posledních třech minutách

Plzeň – Fotbalisté Plzně si v dnešním utkání se Slavií ještě více zkomplikovali cestu za titulem. Ještě v 87. minutě totiž vedli 2:0, sešívaní ale dokázali v závěru utkání vyrovnat. Západočeši tak mají po 25. kole v čele tabulky před druhou Spartou už jen čtyřbodový náskok. Hrdinou Slavie je Milan Černý, který vyrovnal v poslední minutě.

Slavia začala dobře a první čtvrthodinu měla hru ve své režii, i když první střelecký pokus na branku vyslali domácí. Hosté se ale nenechali zaskočit plzeňským napadáním, zhuštěním prostoru před svou šestnáctkou nepouštěli favorita do jeho typických rychlých kombinací a ve středu hřiště přízemní kombinací drželi míč. Pak ovšem ve 21. minutě slávisté nezachytili kolmou akci, při níž zřejmě sudí přehlédl Petrželův ofsajd a míč se dostal až před branku, kde se Kolář nemýlil. 

Od toho momentu se hra červenobílých rozpadla a hosté zcela vyklidili pole. Ve 28. minutě nezvládli takticky rohový kop soupeře, po kterém Hora nevyběhl s ostatními spoluhráči a osamocený Ševinský měl po prodloužení centru dost času na opačném konci branky hlavou poslat míč do sítě nad rukama překvapeného Vaniaka. Definitivní úder mohl přijít už za dvě minuty, ale Rezek nastřelil jen tyč.   

Ke konci poločasu se hosté zase zvedli, díky tvrdé ráně Pospěcha měli dokonce i brankovou šanci, ale na víc to nestačilo. Hned po přestávce ale Plzeň znovu sevřela hosty před jejich brankou, ale bez gólového efektu. Slavia se znovu zlepšila až po hodině hry a často držela míč před domácí šestnáctkou, jenže recept na proniknutí do trestného území s výjimkou vysokých centrů dlouho nemohla najít. 

Jenže pak Západočeši svou bohorovnost přehnali - nejprve jim dvě minuty před koncem vstřelil Kisel první gól a v poslední minutě po dalším defenzivním selhání Černý po úniku dokonce vyrovnal. Diváci, kteří ještě pět minut před koncem svůj tým vytleskávali, najednou na své hráče hromadně pískali a spěšně opouštěli stadion.

Viktoria Plzeň - Slavia Praha 2:2 (2:0)

Branky: 21. Kolář, 28. Ševinský - 88. Kisel, 90. Černý.
Rozhodčí: L. Kovařík - Wilczek, Gallo.
ŽK: Limberský, Jiráček - Koreš, Trubila.
Diváci: 7140.

Plzeňský trenér Pavel Vrba byl zklamaný a vůbec nechápal, proč jeho
svěřenci ztratili vyhraný zápas. "Utkání mělo výbornou úroveň, ale nikdy
bych nevěřil, že když tři minuty před koncem vedeme o dva góly, že ještě
body ztratíme. Přitom jsme zvládli výborně první poločas i vstup do druhé
půle, naše hra snesla nejvyšší měřítka. Slavia se sice v poslední půlhodině
hodně zvedla, ale až do 85. minuty měla jen jednu šanci," litoval po utkání domácí kouč. 

Za selhání Západočechů prý ale nemůže chybějící fyzická kondice. "Závěr byl z naší strany hodně špatný, ale nebylo to fyzičkou, rozhodla taktická nedisciplinovanost. Klíčový okamžik přinesly chyby před prvním gólem," popsal hlavní příčiny selhání, které může Plzeň mrzet v závěru ligy, kdy se bude snažit odrážet útok Sparty.

Hostující kouč Michal Petrouš byl na své fotbalisty pochopitelně hrdý. Hráči několik měsíců neberou výplatu, přesto jejich výkony rostou zápas od zápasu a k záchraně už mají blízko. "Dnes viděli diváci na naší ligu nadstandardní zápas. Oboustranně útočná hra, hodně střel i šancí. Pro domácí byl možná konec trochu krutý, ale na druhou stranu my jsme do poslední vteřiny bojovali o zvrat a byli za to odměněni. Od 60. minuty jsme Plzeň zatlačili a nakonec se dokázali prosadit i střelecky," řekl po hektickém závěru slávistický kouč.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články