Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šéf Slavie Platil: Výplaty budou, investor v dohledu

Praha - Generální ředitel fotbalové Slavie Miroslav Platil je přesvědčen, že zadlužený klub z Edenu je po čtvrteční schůzce s majitelem vršovického klubu Antonínem Francem a předsedou ČMFS Ivanem Haškem v menším ohrožení než před týdnem. Hráči by podle něj během několika dnů měli dostat dlužné výplaty a v průběhu května by měl být definitivně dotažen příchod nového investora do Slavie. "Pan Franc seznámil pana Haška s projektem, který má připravený. Jedná se o řešení vstupu nového investora. Hašek konstatoval, že tyto věci, jak byly předloženy, jsou uspokojivé s tím, že to ještě vyžaduje tu vlastní koncovku - absolutní formální dotažení do konce," řekl Platil ve Studiu fotbal extra.

Jednání o novém vlastníkovi jsou podle něj v plném proudu a další informace Franc sdělí Haškovi po Velikonocích. Konkrétnější zatím být nechtěl. "Kroky byly udělány a neustále se na tom pracuje. Vedou se velmi složitá obchodní jednání a v tuto chvíli bych detaily nerad říkal," uvedl Platil. K definitivní dohodě s novým vlastníkem by podle něj mělo dojít v průběhu května.

Kolem osoby France je však spousta nejasností. Podle deníku Mf Dnes byl v minulosti řidičem exšéfa fotbalového svazu Františka Chvalovského a kontroverzního podnikatele Petra Sisáka. Právě o něm média spekulují jako o skutečném vlastníkovi Slavie. France tisk označil za Sisákova "bílého koně". Spojení Sisáka se Slavií však nedávno šéf Platil odmítl: "Pana France jsem se na to ptal, ale se Slavií prý pan Sisák nemá nic společného." V posledních dnech se Franc společně se Sisákem stal hlavním terčem projevů nespokojenosti slávistických fanoušků.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal extra

Vršovickému celku hrozí, že pokud do konce dubna nesplatí hráčům dluhy z minulého a letošního roku ve výši deseti milionů korun a nedoloží bezdlužnost vůči všem fotbalovým subjektům, nemusí získat licenci pro další prvoligovou sezonu. Podle Platila je to otázkou několika dnů. Slavii by jinak hrozil pád do třetí ligy. Pokud by licenci neobdržela, mohla by se odvolat a dodatečně podmínky splnit. Definitivně jasno musí být do konce května.

Klub vedle dluhů hráčům tíží také závazek k bývalému vlastníkovi britské společnosti ENIC ve výši asi 110 milionů korun. Ten je splatný do začátku listopadu. Podle redaktora Deníku Sport Ondřeje Škvora se celkový dluh pohybuje okolo 135 milionů korun. "Hovoří se ale o tom, že je tam ještě dalších 50 nepřiznaných milionů," dodal ve Studiu ČT24.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články