Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Slavia porazila Teplice 1:0 a je v semifinále poháru

Praha - Fotbalisté pražské Slavie si navzdory finančním problémům zahrají semifinále Ondrášovka Cupu. Po prohře 1:2 v úvodním čtvrtfinálovém utkání v Teplicích v dnešní pohárové odvetě po brance kapitána Kisela porazili Severočechy 1:0 a díky pravidlu o gólu vstřeleném na hřišti soupeře stále mohou živit naději na postup do evropských pohárů. V semifinále čeká slávisty vítěz duelu mezi Jabloncem a Olomoucí, Sigma má před odvetou na půdě Baumitu náskok 2:0.

Na slávistické hráče jako by existenční potíže jejich klubu vůbec nedoléhaly. Stejně jako v pondělním vítězném ligovém utkání se Slováckem začali náporem a převahu si udržovali po celou první půli. V koncovce se jim však dlouho nevedlo. Už ve druhé minutě napřáhl z dálky Pospěch a jeho povedenou střelu zastavilo až břevno za překvapeným Grigarem. Hosté sice postupně opticky vyrovnali hru, ale v útoku byli takřka bezzubí.

Slávistický kouč Michal Petrouš:

"Jsem strašně moc spokojený jednak kvůli tomu, že jsme postoupili, předvedli velice dobrou hru a jednak kvůli klukům. Co v této situaci předvádějí, je obdivuhodné."

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Slavia - Teplice

Obraz třetího jarního vzájemného souboje se neměnil ani po poločase. Velkou možností pohrdl kapitán Kisel, který ve 47. minutě osamocený na hranici malého vápna hlavičkoval nad branku. Teplice ovšem nebraly varování vážně, a tak je nakonec stihl trest. Jarolím v 62. minutě ještě trefil jen tyč, z pokračující akce ovšem Koreš prodloužil na Kisela a nejlepší slávistický ligový střelec propasíroval míč do sítě.

Domácí fanoušci se z postupové branky radovali už na východní tribuně, kam se na druhou půli přesunuli stejně jako v pondělním ligovém utkání. Na protesty proti nejasné vlastnické struktuře ve vršovickém klubu ale tentokrát nedošlo. Slávisté sice potom promarnili několik dalších šancí a měsíc staré ligové výhře 4:1 se nepřiblížili, ale k postupu jim nakonec stačil i nejhubenější triumf.

Slavia Praha - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 62. Kisel. ŽK: Jarolím, Pospěch - Hošek, Mareš. Diváci: 3 383. První zápas: 1:2, postoupila Slavia.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články