Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovensko se v Andoře protrápilo k výhře 1:0

Cardiff - Fotbalisté Slovenska zvítězili v kvalifikaci o postup na evropský šampionát v Andoře 1:0 a v dramatické skupině B mají po pěti utkáních stejně jako Irsko a Rusko deset bodů. Svěřenci Vladimíra Weisse jsou však vinou nejhoršího skóre až na třetím místě. Povinnou slovenskou výhru s jasným outsiderem zařídil jediným gólem ve 21. minutě útočník Slovanu Bratislava Filip Šebo, který zblízka proměnil Vittekovu nahrávku. V dalším průběhu utkání se však hosté v Andoře trápili a nedokázali nejtěsnější vedení zvýraznit.

Rusko nevyužilo možnost zvýšit náskok v čele skupiny a po bezbrankové remíze v Arménii muselo připustit vedoucí příčku Irsku. Hosté, kteří zahodili v Jerevanu několik slibných příležitostí, nedokázali skórovat ve třetím utkání po sobě. V předchozích dvou přípravách prohráli 0:2 s Belgií a 0:1 s Íránem.

Irsko se v Dublinu ujalo vedení nad Makedonií už ve druhé minutě zásluhou křídelního hráče Aidena McGeadyho a náskok zdvojnásobil po dvaceti minutách útočník Robbie Keane. V poslední minutě prvního poločasu sice duel zdramatizoval Ivan Trickovski, ale domácí náskok udrželi.

Německo si poradilo s Kazachstánem a po hladké domácí výhře 4:0 naplno bodovalo i v pátém utkání. Nepovedenou soutěžní premiéru na lavičce hostů prožil český trenér Miroslav Beránek. Jeho tým prohrál v kvalifikační skupině A popáté za sebou, opět nevstřelil ani branku a dohromady už čtrnáctkrát inkasoval. Po dvou brankách si v Kaiserslauternu připsali útočníci Bayernu Mnichov Miroslav Klose a Thomas Müller.

Angličané vyhráli ostrovní derby ve Walesu 2:0 a dostali se do čela skupiny G díky lepšímu skóre před Černou Horou. Branky vstřelili už během úvodní čtvrthodiny Frank Lampard z penalty a Darren Bent. Norsko remizovalo ve skandinávském derby s Dánskem 1:1 a ve čtvrtém utkání skupiny H ztratilo první body. Hosty poslal v Oslu do vedení ve 27. minutě Dennis Rommedahl, alespoň remízu zajistil Norům devět minut před koncem Erik Huseklepp.

Výsledky kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy

Skupina A:

Německo - Kazachstán 4:0 (3:0)

Branky: 3. a 88. Klose, 25. a 43. Müller.

Skupina B:

Arménie - Rusko 0:0.

Andorra - Slovensko 0:1 (0:1)

Branka: 21. Šebo.

Irsko - Makedonie 2:1 (2:0)

Branky: 2. McGeady, 21. Keane - 45. Trickovski.

Skupina D:

Bosna a Hercegovina - Rumunsko 2:1 (0:1).

Branky: 63. Ibiševič, 83. Džeko - 29. Marica.

Albánie - Bělorusko 1:0 (0:0)

Branka: 62. Salihi.

Skupina F:

Gruzie - Chorvatsko 1:0 (0:0)

Branka: 90. Kobiašvili.

Izrael - Lotyšsko 2:1 (1:0)

Branky: 16. Barda, 81. Kayal - 62. Gorkšs.

Skupina G:

Wales - Anglie 0:2 (0:2)

Branky: 7. Lampard z pen., 14. Bent.

Bulharsko - Švýcarsko 0:0

Skupina H:

Kypr - Island 0:0.

Norsko - Dánsko 1:1 (0:1)

Branky: 84. Huseklepp - 27. Rommedahl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články